NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bugetul local al comunei Sirețel nu a fost votat nici de data aceasta! Consilierii PSD nu s-au prezentat la ședință

Bugetul local al comunei Sirețel nu a fost votat nici de data aceasta în ședința Consiliul Local (CL) Sirețel care a avut loc ieri, 22 august 2019.

Înainte de ședință, primarul comunei, Gheorghe Ancuța, viceprimarul Gelu Șpaiuc și consilierii din CL au fost la Iași la Prefectură și la Consiliul Județean pentru a rezolva problema. Când s-au întors, consilierii PSD nu au venit la ședință.

  

Din cauza faptului că bugetul nu a fost votat, beneficiarii de indemnizații cu handicap și funcționarii publici au rămas fără salarii și indemnizații. În Sirețel a venit și Marian Șerbescu, Prefectul județului Iași, pentru a vedea care este situația defapt și pentru a-i convinge pe consilieri să voteze bugetul, însă nu a reușit. „Am ajuns în luna august și bugetul comunei nu a fost votat. Nu a fost votat din cauza liderului consilierilor PSD, Gelu Șpaiuc, care din dorința de a ajunge la putere, vine și spune că dacă primarul nu își dă demisia el nu votează bugetul. Bugetul comunei este al comunei și nu înțeleg de ce vine el cu asemenea afirmații, cu asemena șantaj pentru a nu vota. Ieri a fost Prefectul la noi pentru a rezolva această situație. El a încercat să-l convingă pe Gelu Șapiuc și pe consilierii PSD să voteze bugetul. Prefectul a mers la școli, a înțeles cum merg treburile, dar consilierii PSD nu s-au prezentat astăzi la ședință și nu am putut face mare lucru”, ne-a declarat primarul comunei Sirețel, Gheorghe Ancuța.

Primarul susține că va convoca o nouă ședință de CL, duminică și că speră ca atunci bugetul să fie votat. „Eu o să convoc o altă ședință pentru duminică, adică peste trei zile. Sper ca atunci să vină consilierii, să aibă maturitatea necesară și să voteze bugetul comunei. Avem bani pentru grădiniță, pentru școli, pentru drum, au venit bani de la Ministerul Dezvoltării. În cazul în care consilierii nu vor vota bugetul, constructorul care trebuie să facă drumul are un termen, iar dacă în  10 zile nu plătim, Ministerul Dezvoltării va retrage banii. Vom vedea atunci cine va da socoteală pentru sumele pierdute. Dacă nu se votează bugetul noi o să ne îndreptăm individual împotriva consilierilor PSD”, a mai declarat primarul comunei Sirețel, Gheorghe Ancuța.

Reamintim că la finalul ședinței anterioare, care a fost pe 8 august, oamenii au rămas în fața Primăriei și au protestat pentru că din cauza situației create cei cu handicap nu își pot cumpăra medicamentele necesare, iar funcționarii nu își mai primesc salariile. 

Advertisements

Related posts

RAGCL execută lucrări de contorizare pe casa scării, cu plata serviciilor în rate

Teona Gherasim

Locatarii blocului C5 abandonați de reprezentantul de scară. Oamenii nu au apă rece și caldă

Marius Parteni

Slabe speranţe pentru păşcănenii care vin la audienţe cu probleme de fond funciar

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site