NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bugetarii ar putea avea in acest an mai multe zile libere

Patronatele hoteliere si agentiile de turism au solicitat premierului Victor Ponta si Guvernului Romaniei ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate zile nationale libere, pentru a stimula turismul in acea perioada.

 

Astfel, daca cererea va fi acceptata, bugetarii ar putea avea in acest an o mini-vacanta intre 1 si 6 mai.

  

In 2013, ziua de 1 mai (miercuri) cade in aceeasi saptamana cu Pastele (4, 5 si 6 mai).

“Conform traditiei, litoralul romanesc este destinatia-vedeta pentru mini-vacanta de 1 mai, care in acest an, printr-o conjunctura fericita, cade in aceeasi saptamana cu Pastele. Mini-vacanta de sase zile ar stimula turismul in Romania, ceea ce ne-ar permite sa dam un start excelent sezonului estival 2013”, a declarat presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, intr-un comunicat de presa.

Advertisements

Astfel, zilele libere de 2 si 3 mai ar urma sa fie recuperate pe parcursul anului 2013, mai arata Corina Martin. Asociatia Litoral-Delta Dunarii a inaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, si autoritatilor locale mai multe propuneri de evenimente care sa fie organizate in perioada 1-6 mai.

“Intrucat in acest an ziua de 1 Mai va coincide cu saptamana Sarbatorilor Pascale, patronatele hoteliere impreuna cu agentiile de turism au pregatit deja pachete speciale, specifice fiecarui eveniment, precum si pachete comune, care sa includa perioada 30 apr-07 mai, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 3*, de la 100 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 4* si de la 229 de lei / persoana pe noapte la hotelurile de 5*, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare.

Mentionam ca, inca din luna ianuarie autoritatile locale au demarat lucrarile de cosmetizare, ecologizare si modernizare a tuturor statiunilor de pe intreg Litoralul Romanesc.” – se arata in comunicatul Asociatiei.

Advertisements

sursa stirile protv.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pacanele si termopane, in casa lui Eminescu

Redacția

Ministrul Muncii: Centrele pentru persoanele cu dizabilităţi nu vor mai fi finanţate

Redacția

Medicul care a făcut o pasiune din a scrie frumos: „Caligrafia se aseamănă destul de mult cu meditaţia“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site