NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Recomandările medicilor pentru zilele de caniculă ce urmează

Canicula reprezintă pentru noi toți acele călduri dogoritoare în care temperaturile din termometre arată peste 32 de grade Celsius. În asemenea cazuri, medicii vin în sprijinul cetățenilor de toate vârstele, oferind unele sugestii pentru evitarea unor patologii care să determine apelarea la serviciile de urgență ale spitalelor.

 

  

Acestea sunt:

– evitarea mersului prin soare cu capul descoperit, în perioada maximă de radiații solare. Această atenționare este valabilă cu precădere pentru copii, vârstnici și persoanele cu boli cronice.
– să aibă mereu la îndemână o stică cu apă pentru prevenirea deshidratării prin transpirație excesivă. Totodată este foarte recomandat consumul de fructe și legume proaspete (pepene, citrice, prune, castraveți, roșii).
– evitarea consumului de alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
– evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
– obișnuința de a face dușuri calduțe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul e bine să fie reglat astfel încât temperatura degajată de acesta să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Pe lângă toate aceste recomandări din partea medicilor, este bine să păstrăm contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoștințele apropiate care sunt în vârstă sau cu dizabilități.Interesându-ne și de starea acestora de sănătate, putem preîntâmpina cu mai mult succes efectele nedorite ale caniculei.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Dezmințire: Fata de 16 ani din Conțești nu a încerat să se sinucidă

Răzvan Grecu

Prima reacţie a patriarhului, după tragedia din Capitală: „Să vină lumea la biserică, nu la club!”

Redacția

Casa Municipală de Cultură Pașcani angajează referent în cadrul Compartimentului de Specialitate

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site