RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Bonus pentru medaliații Jocurilor Olimpice de la Tokyo: Dreptul de a-și scoate masca pentru 30 de secunde

Medaliaţii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor beneficia de un bonus suplimentar. Pe lângă medalii, ei vor avea dreptul de a-şi scoate masca de protecţie pentru 30 de secunde, pe durata şedinţei foto pe podium, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic.

Jocurile de la Tokyo, organizate în plină pandemie de coronavirus, sunt marcate de reguli sanitare stricte şi sportivii trebuie să poartă mască în permanenţă, cu excepţia antrenamentului, a competiţiei, pentru a mânca, a bea, pentru a dormi sau pentru acorda interviuri.

“Ideea este de a da sportivilor care au concurat, după ce toţi ceilalţi s-au retras, posibilitatea de a-şi scoate masca timp de 30 de secunde, rămânând pe podium pentru fotografii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

“Eu cred că toată lumea va înţelege că riscul este foarte, foarte mic şi că este de înţeles”, a adăugat oficialul CIO.

  

Un panou va fi instalat în apropierea podiumurilor de premiere pentru a le indica sportivilor momentul în care să-şi scoată masca, notează Agerpres. Până în prezent, 153 de persoane legate de Jocuri au fost testate pozitiv, iar aproximativ 85 la sută din sportivii participanţi sunt vaccinaţi, afirmă CIO.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia, după ce TAS i-a permis Kamilei Valieva să concureze în continuare la Jocurile Olimpice: “Cea mai bună veste a zilei”

Redacția

Competiție feminină de handbal la Sala Municipală pe 8 martie

Răzvan Grecu

Pășcănenii sunt invitați la Crosul Toamnei!

Iulia Huțanu
Încarcă...