RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bloomberg: Ucraina plănuiește o nouă rută de export pe Dunăre / Este necesară pentru a ocoli blocada fermierilor polonezi / ”România este mai previzibilă decât frontiera poloneză”

Ucraina intenționează să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exportul la nivelul de dinainte de război, deoarece blocada poloneză a produselor agricole închide frontiera terestră a Ucrainei cu UE, scrie Bloomberg, preluat de Pravda Ucraina.

„Planificăm transportul de containere prin Dunărea superioară, deoarece România este mai previzibilă decât frontiera poloneză”, a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii.

Noua rută va pleca din portul maritim ucrainean Izmail și va ajunge la Constanța.

Între timp, compania ucraineană Danube Shipping Company a construit a doua barjă de mare tonaj SLG pentru livrarea de mărfuri.

  

La 20 februarie, fermierii polonezi au intensificat acțiunile de protest în apropierea punctului de control Medyka-Shehyni. Protestatarii au blocat calea ferată și au vărsat cereale dintr-un tren de marfă pe șine.

Fermierii polonezi, care blochează traficul în apropierea punctelor de control de la granița polono-ucraineană, intenționează să continue acțiunea de protest timp de o lună – până în aprilie.

Se pare că, în cazul în care blocada de la granița polono-ucraineană nu va fi ridicată până la sfârșitul lunii, bugetul Ucrainei ar putea pierde până la 7,7 miliarde UAH (aproximativ 200,5 milioane de

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scandal Simion – Oprișan. Fostul baron de Vrancea îl amenință cu plângere penală pe liderul AUR

Redacția

Maramureșenii renunță la numerele de înmatriculare preferențiale din comoditate / Din 2 mai există sistem online, însă pentru plăcuțele preferențiale trebuie făcut un drum în plus la Serviciul de înmatriculare auto

Redacția

Geoană: Toți aparținem unei singure națiuni. Să-i dăm șansa unui nou început

Redacția
Încarcă...