RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SUA motivează BLOCAREA unui plan de armistițiu în Consiliul de Securitate ONU /Mahmoud Abbas condamnă acțiunea Washingtonului

Administrația Joe Biden continuă eforturile pentru un armistițiu durabil între Israel și grupul Hamas, motivând blocarea unui proiect de rezoluție în Consiliul de Securitate ONU prin faptul că nu se întruneau condițiile pentru eliberarea tuturor ostaticilor israelieni din Fâșia Gaza, dar decizia Washingtonului a fost condamnată vehement de Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene.

”Am transmis clar că nu vrem doar un armistițiu temporar, vrem o oprire durabilă a ostilităților, prin care să se asigure că sunt protejați civilii palestinieni, că le oferim asistență umanitară și că atacurile din 7 octombrie nu se vor repeta. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne-am opus rezoluțiilor de la ONU, nu doar astăzi, ci și în trecut. Noi considerăm că un armistițiu necondiționat este doar în beneficiul Hamas”, a afirmat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, într-o conferință de presă.

Statele Unite au blocat marți, în Consiliul de Securitate al ONU, un proiect de rezoluție propus de Algeria privind instituirea imediată a unui armistițiu între Israel și grupul islamist Hamas. În același timp, potrivit unor surse diplomatice, Washingtonul pregătește propriul proiect de rezoluție, care prevede un armistițiu temporar, eliberarea ostaticilor și intensificarea asistenței umanitare pentru civilii palestinieni.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Drepturile FEMEILOR, subiect de discuție în întreaga lume: „Nicio regiune nu este ferită”

Redacția

Un restaurant trebuie să plătească salariaților 140.000 de dolari după ce ar fi angajat un PREOT FALS pentru a le afla „păcatele”

Redacția

Un obuz a explodat în regiunea Rostov din Rusia, la 1 km de granița cu Ucraina: ”Explozia a avut loc la ora 4:00, ora Moscovei”

Redacția
Încarcă...