NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bicicletă furată din scara unui bloc din Pașcani

Un pășcănean în vârstă de 58 de ani a reclamat la Poliție dispariția bicicletei din scara blocului în care locuiește. Acesta a declarat că cineva i-a sustras bicicleta în noaptea de  28 februarie.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că hoții au tăiat cablul antifurt, cu care bicicleta era asigurată de balustrada metalică, cauzându-i pășcăneanului un prejudiciu de aproximativ 600 lei.

În acest sens, Poliția a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

  

 CE TREBUIE SĂ ŞTII PENTRU A PREVENI FURTURILE DE BICICLETE

Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care  au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta;

Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.

Manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizaţi imediat poliţia.

Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!

„În cazul unui furt, mergi imediat la poliţie şi prezintă elementele de identificare ale bicicletei. În acest fel faci mai rapidă identificarea bicicletei sau a componentelor sale.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

VIDEO: Român prins în Italia când își vindea băiețelul de doi ani ca sclav sexual

Redacția

Mărturia unui pășcănean ce ar fi fost bătut în sediul Poliției:”Mi-au dat cu pumnii și picioarele de am făcut treaba mare pe mine”

Răzvan Grecu

COȘMAR la Maternitate! Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site