RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Escrocii nu se dezmint! Bătrână din Mogoșești lăsată fără niciun leu, prin metoda “accidentul”

Mare atenție cui răspundeți la telefon, și mai ales în cine aveți încredere. Escrocii abia așteaptă să dați dovadă de slăbiciune și să picați în plasa lor.

 

Tot mai multe persoane se lasă înșelate de necunoscuți care le cer sume de bani prin metoda accidentul. În majoritatea cazurilor, victimele sunt bătrâni ce locuiesc singuri, au copii plecați în străinătate, sau care nu mai locuiesc cu ei. Sunt păcăliți prin metoda accidentul.

  

Cel mai recent caz este al unei bătrâne de 80 de ani din Mogoșești Siret. Mariana Dămoc a fost sunată ieri, 19 septembrie, la ora 02 00 dimineața, de către o persoană care i-a spus că fiul său are nevoie de bani, după ce a fost implicat într-un accident rutier, și este grav rănit, internat la spital. 

Femeia a fost ținută la telefon până când escrocii s-au prezentat la locuința sa. Unul a rămas în mașină, iar celălalt s-a apropiat de poartă. Atunci, bătrâna a ieșit și i-a dat 1800 euro și 1000 lei.

“Inițial s-au dus la fiica ei, și apoi la bătrână. Au sunat-o și i-au spus că fiul ei este în spital, în stare gravă, și i-au cerut 1800 euro și 10 milioane ca să-l scoată din spital. Au ținut-o pe bătrână la telefon până când au venit la poartă, apoi bătrâna a ieșit și le-a dat banii. Ea le-a mulțumit că o ajută. Noi suntem prieteni de familie“, a declarat o apropiată a bătrânei.  

Toată agoniseala bătrânei s-a dus pe apa sâmbetei în câteva minute. Cei doi hoți au lăsat-o fără niciun leu. Tot ce a mai putut femeia să facă a fost să anunțe Poliția. A depus o plângere, iar agenții au întocmit dosar penal pentru înșelăciune și sunt pe urmele escrocilor.

Un caz fericit însă vine din municipiul Iași, unde o femeie și-a dat seama imediat cu cine are de-a face și a anunțat Poliția. Aceasta are 64 de ani și a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind procuror şi i-a transmis că ginerele ei a provocat un accident rutier grav, lovind cu autoturismul o tânără. Apelantul a încercat să  determine femeia să-i achite suma de 18.000 lei, bani ce ar fi fost necesari pentru a nu i se întocmi dosar penal ginerelui ei. Femeia a încheiat convorbirea cu necunoscutul, conştientizând că vestea nu este reală.

Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, sunând-o. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

Related posts

Un scurtcircuit electric a provocat un incendiu în comuna Heleșteni

Redacția

TOPUL furturilor estivale la Iași! Loviturile date de hoți la parter, pe locul I

Redacția

Cea mai mare rețea de distribuție de cannabis din zona Moldovei, destructurată

Redacția
Încarcă...