RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Beneficiile consumului de miere cu nuci

O linguriţă de miere este un adevărat rezervor de vitamine, minerale şi enzime esenţiale pentru sănătate. Dacă peste miere adăugăm miez de nucă, obţinem un aliment-medicament foarte eficient, mai ales în sezonul rece.

  

 

Beneficiile consumului de nuci verzi Combinaţia de miere cu nuci se remarcă datorită interacţiunii speciale dintre cele două componente naturale. Se ştie că nucile conţin iod, o substanţă care oxidează foarte repede şi poate deveni toxică pentru tiroidă. Aici intervine mierea, care are proprietatea de a extrage iodul din nucă, iar împreună formează un remediu natural, delicios, uşor de preparat şi de folosit.

Beneficiile consumului de miere cu nuci: întărirea imunităţii Medicii naturişti propun preparatele cu miere şi nuci pentru revitalizarea organismului şi întărirea imunităţii, mai ales acum la începutul sezonului rece. În acest sens, se utilizează următoarea reţetă: într-un borcan de 800 de grame se pun 400 de grame de miez de nucă sfărâmat, peste care se completează cu miere. Se omogenizează compoziţia şi se închide ermetic. Preparatul se păstrează la rece, în frigider sau în cămară, ferit de lumină. Se poate consuma câte o linguriţă din preparatul de miere cu nuci, dimineaţa, pe stomacul gol, şi la prânz, înainte de masă. Acest preparat este aliment vitalizant şi nutritiv, în care predomină vitaminele A şi C, complexul de B-uri, precum şi minerale: fier, potasiu, zinc, magneziu.

Datorită acestei compoziţii, mierea cu nuci alungă virozele de sezon, tusea, infecţiile tubului digestiv. Beneficiile consumului de miere cu nuci: combaterea stresului, reducerea colesterolului Pentru cei surmenaţi şi slăbiţi, se recomandă remediul preparat dintr-un pumn de miez de nucă mărunţit, amestecat cu o lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe sau legume. În cazul elevilor, pentru mărirea capacităţii de memorare şi pentru perioadele de învăţare, mai ales în perioada examenelor, se pot consuma zilnic 5-7 nuci amestecate cu două linguri de miere.

Acest aliment se consumă pe îndelete, mestecându-se lent fiecare îmbucătură.

Consumul de miere cu nuci mai ajută la: reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei venoase, combaterea disfuncţiilor erectile la bărbaţi.

Sursa: Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Fenomenul prin care unii oameni pot influenţa visele celor care dorm, utilizând telepatia

Redacția

Pierdut certificat constator a SC MIGAV COM SRL

Redacția

Cum îi puneau beţe în roate autorităţile din Focşani celui mai mare arhitect român, Ion Mincu – de câte ori şi-a dat demisia

Redacția
Încarcă...