RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Rusia avertizează Turcia după ce un distrugător rus a tras focuri de armă pentru a evita un vapor turc

Rusia l-a avertizat pe atașatul militar turc la Moscova că “actele iraționale” ale Turciei pot avea consecințe nefaste, după incidentul de duminică din Marea Egee când echipajul de pe un distrugător rus a tras focuri de armă pentru a avertiza un vapor turc cu care era aproape să intre în coliziune, informează AFP.

  

 

Vice-ministrul rus al apărării Anatoli Antonov l-a convocat pe atașatul militar turc Ahmet Hakam Gunes în urma acestui incident și “i s-a pus în vedere foarte serios pot exista consecințe nefaste ale actelor iraționale ale autorităților de la Ankara față de contingentul militar rus” din Siria care efectuează raiduri aeriene împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova citat de AFP.

Totodată, Rusia și-a exprimat “preocuparea profundă față de acțiunile provocatoare ale părții turce în privința distrugătorului rusesc Smetlivy”, a precizat sursa citată. “Numai datorită unei întâmplări fericite am putut să evităm o tragedie”, se arată în comunicat.

Echipajul de pe distrugătorul rus a recurs la focuri de armă pentru a evita coliziunea cu un vapor turc în Marea Egee.
Nava rusă Smetlivy se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos când pescadorul turc s-a apropiat la o distanță de circa 600 de metri, a informat Ministerul rus al Apărării. Acesta a precizat și că distanța dintre cele două nave era însă suficientă pentru ca gloanțele trase în semn de avertisment de pe distrugătorul rusesc să nu atingă vaporul turc.

Citește articolul integral pe AgerPres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

7 alimente pe care trebuie să le ţii la frigider

Redacția

Motivul pentru care oameni inteligenţi se simt nefericiţi şi tind să fie singuratici

Redacția

Reuşita fără precedent a fizicienilor britanici. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Universul ar fi format din cinci dimensiuni

Redacția
Încarcă...