RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

11 martie, ziua care stă sub ”semnul” catastrofelor naturale

În ziua de 11 martie au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe hazarde ale naturii, de la erupţia violentă a vulcanului Etna din Sicilia, în 1974, la ceva mai recentul cutremur urmat de tsunami din Japonia.

 

Pe 11 martie 2011, în Japonia a avut loc un cutremur cu magnitudinea 9. Acesta a fost urmat de un tsunami devastator care a ras de pe faţa pământului localităţi întregi.

  

Aproape 20.000 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute în urma tsunami-ului, o catastrofă urmată de accidentul nuclear de la Fukushima. Desfiinţarea celor şase reactoare devastate în urma inundaţiilor va dura 40 de ani, potrivit oficialilor japonezi.

 

Tot pe 11 martie, însă în 1974 a avut loc o erupţie violentă a vulcanului Etna din Sicilia. Acesta are o înălţime de 3.340 de metri, fiind cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa. Etna este, totodată, cel mai vechi vulcan activ din lume, acesta având o activitate de peste 6000 de ani.

Sursa: descopera.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Iluzia optică care fascinează lumea ştiinţifică de mai bine de 35 de ani. Ce se întâmplă în creierul nostru atunci când o urmărim

Redacția

Anunț pierdere certificat constatator de suspendare activitate

Redacția

Studentă de 24 de ani din Iași, MOARTĂ în accidentul din Spania

Redacția
Încarcă...