RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Beijing a predat Vanuatu cheile unui nou palat prezidențial

Palat prezidențial Vanuatu, China

Captura X, ministerul de externe al Chinei

China a predat marți cheile unui nou palat prezidențial în Vanuatu, unde finanțează și alte clădiri guvernamentale. Toate aceste proiecte sunt de natură să relanseze îngrijorările cu privire la influența Beijingului în această țară din Pacificul de Sud, scrie Le Figaro.

Prim-ministrul din Vanuatu, Charlot Salwai, a anunțat deschiderea noului palat prezidențial al țării în cadrul unei ceremonii oficiale de predare-primire, în fața unui panou impunător „China Aid”, care subliniază finanțarea chineză. Beijingul intenționează, de asemenea, să construiască un nou minister al finanțelor și să renoveze Ministerul Afacerilor Externe al țării insulare, a precizat marți ambasada chineză într-un comunicat. Acest proiect oferă Vanuatu „o altă clădire emblematică” și simbolizează un alt „pas important” în relația bilaterală tot mai caldă, a declarat ambasada.

  

Potrivit think-tank-ului australian Lowy Institute, China a cheltuit mai mult de 21 de milioane de dolari pentru aceste proiecte, o sumă semnificativă în această țară în curs de dezvoltare cu mai puțin de 300 000 de locuitori.

Vanuatu este puternic îndatorat Chinei, aproximativ 40% din datoria sa externă fiind datorată băncii chineze Eximbank, potrivit Lowy Institute. China a finanțat deja alte infrastructuri în arhipelag,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kremlinul spune că Iulia Navalnaia și-a „pierdut rădăcinile rusești”

Redacția

Culise. Ce s-a discutat şi ce nu la ultima şedinţă de Coaliţie. Subiectele controversate, evitate

Redacția

Statele UE, chemate să aloce „urgent” un miliard de euro pentru obuze destinate Ucrainei

Redacția
Încarcă...