NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Barza este o pasăre mută!

Barza albă (Ciconia ciconia) este o pasăre migratoare de talie mare care poate fi văzută în România începând cu sfârşitul lunii martie şi poate zăbovi până la începutul lunii septembrie.

  

 

În urma cercetărilor efectuate de Societatea Ornitologică Română berzele din România s-a observat că berzele din România, împreună cu celelalte păsări provenind din Europa Centrală şi de Est, ajung în Africa prin traversarea Bosforului. Berzele zboară cu viteza de maxim 90 de km/oră şi parcurg peste 200 de km într-o singură zi. Primăvara, berzele părăsesc savanele din Africa şi se întorc pe acelaşi traseu care l-au străbătut toamna.

La vârsta de 3-4 ani, femela barză depune în medie 3-4 ouă pe an pe care le cloceşte alternativ împreună cu masculul. După aproximativ 32 de zile de clocit. Eclozarea ouălelor nu are loc în acelaşi timp, ci se petrece în mod separat, în general la intervale de două zile. Numărul mediu al puilor este în general trei dar, în mod excepţional, pot să ajungă la 7.

Puii la început au numai 65-80 de grame, sunt acoperiţi cu un puf alb şi, deşi nu pot încă să se ridice în picioare, reuşesc să scoată un sunet: un clămpănit prin lovirea celor două maxilare. Acesta va fi singurul tip de sunet care poate fi produs de berze.

Advertisements
Advertisements

Sursa: Stiati-ca.Epistole.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Concurs de recrutare pentru administrator patrimoniu la Școala Specială

Redacția

Știrile ATV 7 Iunie 2018

Redacția

DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea unei senatoare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site