RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Atenţie la hipotermie în această perioadă!

Numărul celor care se prezintă la spital după expunerea la temperaturile scăzute este în continuă creştere.

 

“Adesea, sunt cel puţin 5-10 cazuri cu patologie cardiacă sau respiratorie determinată sau agravată de frig. Cel puţin jumătate dintre cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool, iar căderea în stradă face ca gravitatea acestor cazuri să crească. Regimul termic al acestei perioade vă poate crea probleme majore de sănătate, mai ales dacă aparţineţi grupelor de risc, precum copiii sau vârstnicii, sau sunteţi printre cei cu afecţiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice”, a precizat medicul ieşean Tudor Ciouhodaru.

  

Acesta a adăugat că, pentru a nu fi afectaţi de frig, recomandă evitarea deplasării la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, să alegeţi haine groase care să va asigure protecţia feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de caldură şi încălţăminte lejeră, care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor, consumul de lichide calde (fără alcool), evitarea expunerii prelungite la frig şi alternarea expunerii cu repausul în spaţii încălzite precum cele publice, magazinele, staţiile de benzină, gări, precum şi evitarea imobilizării prelungite şi asigurarea unei activităţi fizice.

sursa www.oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Studiu care demontează o teorie a conspirației: Măștile de protecție nu reduc nivelurile de oxigen

Redacția

Opt din zece femei din județul Iași nu se duc la medic în timpul sarcinii! Medic: “Au născut feți morți din această cauză”

Redacția

Grecia a decis ca persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 să nu fie considerate imunizate

Redacția
Încarcă...