RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Banca Transilvania preia BRD Pensii

Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania și BT Investments, a ajuns la un acord cu BRD-Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances pentru achiziția BRD Pensii (BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private),companie cu activitate în România, în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III).

Omer Tetik, Banca TransilvaniaFoto: Banca Transilvania

Sistemul de pensii private din România, incluzând fondurile de pensii obligatorii și cele facultative, înseamnă active totale de peste 131 miliarde de lei, la finalul anului 2023, iar raportat la PIB, acesta reprezenta 8,48% din PIB-ul anual, înregistrând randamente nominale nete pozitive în ultimii 15 ani. Fondurile de pensii private au peste 8,8 milioane de participanți, iar obiectivul principal al acestora este investirea prudentă în active de calitate pentru a obține valoare suplimentară pentru aceștia după vârsta pensionării.

  

BRD Pensii:

  • Administrează atât fondul din Pilon II (FPAP BRD), cât și fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio).
  • Peste 560.000 de participanți contribuie la fondul de pensii administrat privat BRD Pensii.
  • Fondul de pensii facultative BRD Medio are peste 37.500 de participanți și înregistrează una dintre cele mai ridicate contribuții medii per participant.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prețul petrolului a scăzut cu cel puțin 4% după ce Joe Biden a anunțat că SUA vor elibera zilnic din rezervele strategice 1 milion de barili timp de 6 luni

Redacția

Biserică de rit vechi mistuită de flăcări în judeţul Suceava. Credincioşii sărbătoreau trecerea dintre ani și Ajunul Sfântului Vasile

Redacția

Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din liceu

Redacția
Încarcă...