RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce arată cel mai recent sondaj privind intenția la vot la europarlamentare ANALIZĂ

Sociologul Sociologul Alfred Bulai este de părere că, scorul de 43,7% obținut de Alianța PSD-PNL, în ultimul sondaj INSCOP, va fi mai mic la alegerile din 9 iunie, și că formațiunea AUR, în ciuda ultimelor variații, se află „într-o zonă de confort, departe de zona critică”.

Sociologul Alfred Bulai: La europarlamentare e un vot politic FOTO Inquam Photos Cornel Putan

Sociologul Alfred Bulai: La europarlamentare e un vot politic FOTO Inquam Photos Cornel Putan

Cercetarea, publicată marți, realizată la comanda News.ro, a analizat intenția de vot la alegerile europarlamentare raportată la respondenții care își exprimă preferința pentru un partid/candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu la vot în mod sigur, 75% din total eșantion, în luna mai, față de 74,4% din total eșantion în luna aprilie.

  

Astfel, 43,7% dintre alegători au spus că ar vota cu alianța PSD-PNL (față de 46,6% în aprilie), în timp ce 17,5% ar vota cu AUR (16,7% în aprilie), 14,1% cu Alianța Dreapta Unită – USR, PMP, FD (13,8% în aprilie) și 6% dintre alegători au spus că și-ar oferi votul pentru UDMR (5,1% în aprilie). Pentru partidul SOS România ar vota 4,4% (4,5% în aprilie), iar pentru Partidul Diaspora Unită ar vota 2,8%, aflându-se sub pragul electoral de 5% necesar pentru a intra în Parlamentul European.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bâlea Lac, locul cu cel mai mare risc de avalanşă şi strat de zăpadă de 127 de centimetri

Redacția

Peugeot dezvăluie monopostul pentru sezonul 2024 de anduranță

Redacția

Bangladesh: Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, condamnat la închisoare pentru încălcarea legislației muncii

Redacția
Încarcă...