RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Balul Bostăneilor la Colegiul Tehnic ,,Unirea“. La finalul evenimentului va fi acordat bostanul de aur, de argint şi de bronz

Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea“ Paşcani va organiza vineri, 30 octombrie 2015, începând cu orele 16.00, în sala de spectacole a Clubului Elevilor şi Copiilor, Paşcani, ediţia a IX-a a spectacolului concurs Balului Bostăneilor.

  

 

 

 

Evenimentul este o activitate extraşcolară, originală, marca Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani, iniţiată de către profesor Daniela Orăşanu,  ca o replică românească a sărbătorii de Halloween, cu scopul declarat de a promova tradițiile populare românești, manifestarea discretă, adolescentină,  a patriotismului și naționalismului. Prin formatul spectacolului este stimulat spiritul de echipă, coeziunea între elevii unei clase şi mândria de a o reprezenta cu succes.

Tema din acest an, propusă de organizatori, clasa a X-a C, alături de profesor diriginte Creţu Valerica dar şi de către reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor, este:  Povești , Povestiri – Ion Creangă.  

Probele la care vor participa echipele claselor a IX-a şi a X-a înscrise în competiţie sunt următoarele:

1. ,,Neamurile lui Nică,,- probă în care grupul de elevi se prezintă, inspirat de personajele unei poveşti / povestiri alese (în contextul temei).

2. „Lada de zestre a bunicii”- fiecare grup desemnează un reprezentant care  extrage din ladă un obiect pe care trebuie să-l numească și să precizeze la ce folosește  (este vorba de obiecte / unelte tradiţionale, ex. Un fus – folosește la tors / răsucit lâna).

3. „Unde-i graiul de-altădată?” –fiecare grup desemnează un elev care trage la sorț un bilet pe care este notat un cuvânt – arhaism / regionalism, întâlnit în povestirile lui Ion Creangă. Elevul trebuie să explice cuvântul sau să găsească un sinonim al acestuia.

4. „Unde-i joc și voie bună!” – probă de dans la care participă 2 elevi din grup (1 fată + 1 băiat) care vor dansa pe un colaj de melodii.

5. „Pot și eu cânta ca ei!” –   1 sau 2  elevi sunt desemnați de grup să interpreteze un fragment dintr-o melodie populară românească (karaoke).

6. “Românii au talent” – probă la care grupul pregătește un moment artistic (legat sau nu de tema balului): scenetă, dans etc. 

 

La final, juriul  va decide echipele care câştigă bostanul de aur, de argint şi de bronz.

Partenerii evenimentului sunt Clubul Elevilor şi Copiilor, Paşcani, Centrul Cultural Ruginoasa şi Comitetul de părinţi ai clasei a X-a C. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

E posibil ca elevii să nu mai primească note la toate materiile

Redacția

Universităţile din Iaşi, închise pentru cei ce au picat bac-ul. „Coca Cola nu face rachiu“

Redacția

Viaţă de licean în căminele celor două Colegii din Paşcani! Iată ce spun elevii veniţi din Republica Moldova

Ema Roman
Încarcă...