NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Bacalaureatul profesional ar putea fi introdus din 2013

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, dupa o discutie cu membrii Comisiei de invatamant din Senat, ca doreste ca, printr-un amendament, sa se introduca in legea educatiei optiunea bacalaureatului profesional. Potrivit acesteia, bacalaureatul profesional se poate aplica din 2013.

“Pe masa comisiei se afla ordonanta pentru modificarea bacalaureatului de anul trecut, care a produs deja efecte. Ar fi foarte usor de introdus un amendament care presupune doar acest bacalaureat profesional”, a spus Andronescu.
Ministrul Educatiei a aratat in comisia senatoriala ca, timp de doi ani, bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel ca, pentru cei care merg pe piata muncii, s-a decis sa se gandeasca o formula prin care acesti elevi sa finalizeze liceul si sa mearga pe piata muncii.
“Am gandit sa ii adaugam bacalaureatului o componenta privind bacalaureatul profesional, care nu da drept de acces pe invatamantul superior, dar da drept pe piata muncii”, a spus ministrul Educatiei, precizand ca acest bacalaureat profesional ramane la optiunea elevului si a parintilor.
Potrivit ministrului, bacalaureatul profesional are in comun cu bacalaureatul national probele de competenta, apoi cei care opteaza pentru aceasta varianta trebuie sa sustina un proiect, o proba practica si un examen scris la educatia antreprenoriala, care este comuna tuturor liceenilor.
“Daca cineva a optat intr-o sesiune numai pentru bacalaureatul profesional si daca peste o sesiune se razgandeste si vrea in invatamantul superior, da diferenta si poate sa isi continue cariera profesionala”, a mai spus Andronescu.

Advertisements

sursa bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Prima zi de școală, după șase luni de pandemie, începe cu incertitudini, temeri și lipsuri

Redacția

Spectacol caritabil organizat de Liceul Teoretic “Miron Costin” pentru copiii cu autism

Teona Gherasim

Admitere online la Universitatea Cuza Iasi. Cate locuri sunt disponibile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site