RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

BAC 2012: Prezență foarte bună la proba obligatorie a profilului

Astăzi a avut loc cea de-a doua probă scrisă obligatorie din cadrul examenului de Bacalaureat. Absolvenții de clase cu profil real și tehnologic au fost testați la matematică iar cei de la profil uman, la istoria României. Ca și la proba precedentă, cea la limba și literatura română, prezența a fost bună și nu au fost incidente deosebite. Ministerul Educației a afișat dejasubiectele și baremele oficiale aici

Din cei 829 de elevi din Pașcani și împrejurimi, majoritatea au avut proba de matematică, fie varianta M1, pentru absolvenții de matematică-informatică, fie M2, pentru cei de la științele naturii și clasele cu profil tehnologic. Cei mai mulți elevi au dat proba la istorie la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”. Doar 32 de elevi înscriși la cele trei centre de examinare din municipiu nu s-au prezentat astăzi. Atât reprezentanțiiInspectoratului Școlar al Județului Iași, cât și candidații care au răspuns reporterilor NewsPascani.com au fost mulțumiți de nivelul de dificultate al subiectelor.

La Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” au fost înscriși 288 de candidați, toți pentru proba de matematică. Din aceștia au lipsit 29 de copii. La „Sadoveanu” au fost înscriși 139 pentru proba de matematică și 119 pentru cea de istorie și nu a lipsit nimeni. Doar 3 absolvenți au lipsit laLiceul Teoretic „Miron Costin”, unde 203 au dat examen la matematică și 78 la istorie.

  

A fost mai simplu ca la română. Eu am dat M2, chimie-biologie. Ultimul exercițiu a fost mai greu, așa, de departajare. A fost bine. Colegii au făcut și ei. A fost greu dacă nu știai, dacă n-ai învățat. Sper să iau de la 8 în sus”, a spus Georgiana Damian de la „Sadoveanu”.

A fost bine. Eu sunt matematică M1, așa că am avut subiectul puțin mai dificil, dar a fost bine. A fost mai ușor decât anul trecut, și eu zic că m-am descurcat. Acum să vedem rezultatele. Mă aștept să iau peste nouă. Am făcut subiectele mai grele, și culmea, se poate să fi greșit la cele mai ușoare. Dar sunt mulțumită. Toată lumea spune că a fost mai ușor decât anul trecut și decât ne așteptam. Dar o să vedem rezultatele. Duminică, la ora 14.00, o să fim toți aici și o să așteptăm”, a spus Ioana Stumbea.

A fost bine. Mi s-au părut relativ ușoare. Am dat la istorie, a fost ok. Cerințele nu au fost exigente, materia a fost făcută. La partea a treia am avut un eseu despre implicarea României în relațiile internaționale și în plan intern, despre regimurile totalitare și democratice. Nu știu ce notă… între 8 și 9”, a declarat Mădălina Ciobanu.

La nivelul județului Iași au fost înscriși 4236 de candidați la proba de matematică și 1395 la cea de istorie. 7 % dintre aceștia nu au fost prezenți la ora începerii examenului în sălile de clasă. Inspectoratul Școlar Județean a înregistrat foarte puține tentative de fraudă, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt, prof. Sabina Manea. Doar 4 candidați au fost eliminați pentru tentative de fraudă: două absolvente de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași au făcut schimb de ciorne, iar la Colegiul „Ștefan cel Mare” din Hârlău și la Grupul Școlar „Radu Cernătescu” din Iași doi candidați au încercat să folosească telefonul mobil.

Vineri va avea loc ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cu o materie la alegere din profilul sau specializarea candidaților. Rezultatele vor fi afișate duminică, 8 iulie, iar luni, între 9.00 și 12.00 se pot depune contestațiile la secretariatele centrelor de examinare. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 13 iulie.

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

UAIC trece la cursuri online

Redacția

PROVOCĂRI ȘI PERSPECTIVE ALE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR, ÎN PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PNL (VIDEO) (P)

Redacția

Reacții împărțite, după ce autoritățile au decis să mențină unitățile de învățământ închise până la toamnă

Redacția
Încarcă...