NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Un liceean din Pașcani, premierul României pentru o zi

Un elev din Paşcani va fi prim-ministru pentru o zi. Este vorba despre Iustin Jalaboi de la Colegiul Naţional Mihail Sadovean. Guvernul desfăşoară, miercuri, proiectul „Ministru pentru o zi”, în care 16 elevi din Bucureşti şi din ţară vor asista la activităţile desfăşurate de premier şi de membri ai Cabinetului său. 

 

 

  

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, cei 16 tineri au fost selectaţi de Consiliul Naţional al Elevilor şi vor petrece o zi alături de mai mulţi miniştri şi vor asista la toate activităţile desfăşurate de aceştia, „pe modelul job shadowing”. Astfel, activitatea elevului-ministru va fi „în oglindă” cu cea a demnitarului. 

Cei 16 liceeni vor asista la şedinţa de Guvern de miercuri, vor fi prezenţi la evenimentul „Ziua porţilor deschise”, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, vor vizita Academia Militară şi Muzeul Militar şi vor participa la o sesiune de semnat documente organizată de Ministerul Justiţiei.

„Proiectul ‘Ministru pentru o zi’ este un exerciţiu civic prin care Guvernul României îşi doreşte să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile şi principiile democratice şi să aducă administraţia publică mai aproape de cetăţeni”, se spune în comunicat. 

Totodată, proiectul îşi propune să le arate elevilor modul în care funcţionează administraţia publică centrală şi să le ofere ocazia de a contribui cu idei pentru eficientizarea acesteia. 

Potrivit comunicatului, „premierul României” este Iustin Jalaboi, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani. 

Printre „elevii-miniştri” se numără: Alexandra Tuţă (clasa a XII-a, Colegiul „Brabu Ştirbei” Călăraşi), care va fi ministrul Afacerilor Interne, Florin Ţura (clasa a XI-a, Liceul „Petru Rareş” Târgu-Lăpuş) – ministru al Apărării, Filip Petru Iana (clasa a XII-a, Colegiul „Andrei Şaguna” Braşov) – ministrul Justiţiei, Ruxandra Dobre (clasa a XII-a, Colegiul „Unirea” Vrancea) – ministrul Sănătăţii şi Claudia Mihai (clasa a XI-a, Colegiul „Emil Racoviţă” Bucureşti) – ministrul Tineretului şi Sportului. 

Aflat la a treia ediţie, proiectul este realizat de Executiv, prin Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor, unic for reprezentativ al elevilor şi for consultativ pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, se mai arată în comunicat.

 Sursa stiripesurse.ro

Advertisements

Related posts

Seminar „Să îl cunoaștem mai bine, să-l ajutăm mai mult!” la Școala Specială

Răzvan Grecu

E oficial: Sahul va fi materie in scoli, din toamna

Redacția

Școală la standarde europene pentru elevii din Oboroceni

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site