NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autoritățile județene, întrunire importantă. Soluții pentru prevenirea focarelor de pestă porcină

 

Joi, 1 noiembrie 2018, a avut loc o noua sedinta a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), in cadrul careia a fost analizat contextul epidemiologic in care judetul se afla la ora actuala.

  

 

“Un nou focar de pesta porcina africana a fost identificat in judetul Vrancea, la 106 km de judetul nostru, ceea ce ne impune o vigilenta sporita. A fost suplimentata cota de recolta la mistret, iar partide de vanatoare vor fi organizate cu precadere in lunca Prutului, pentru a reduce riscul intrarii unor mistreti bolnavi din Republica Moldova. De asemenea, DSVSA va monitoriza in continuare masurile de prevenire dispuse, vor fi suplimentate controalele in targuri si oboare, iar sedintele CLCB vor fi organizate preventiv la fiecare doua saptamani. In cadrul sedintei s-a discutat si despre alte boli specifice animalelor domestice. In Bulgaria au fost semnalate focare de pesta a micilor rumegatoare, o boala virala grava, care nu afecteaza omul, dar afecteaza ovinele si caprinele, mortalitatea putand ajunge la 70% in cazul animalelor infectate. De aceea, au inceput deja campaniile de informare a populatiei si fermierilor cu privire la masurile de prevenire ce trebuie adoptate. Foarte important de mentionat este ca la nivelul judetului Iasi nu s-a inregistrat nici un caz de pesta porcina, iar in Romania nu a fost inregistrat nici caz de pesta a micilor rumegatoare. Sedinta de astazi a Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost organizata exclusiv pentru dispunerea unor masuri de prevenire”, a precizat prefectul Marian Serbescu.

 sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Jitaru a făcut o concesie! Declarațiile de avere și CV-urile primarului și viceprimarului au fost făcute publice!

Răzvan Grecu

Târgu Frumos, 21 iunie: Ședință ordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Primele audiențe din 2014. Zeci de pășcăneni la ușa primarului pentru a rezolva problema abonamentelor la transportul în comun local

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site