RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Austria vrea să-și reducă DEPENDENȚA energetică de Rusia. Contractul încheiat pe mai mult de un DECENIU va fi reevaluat

Compania multinațională austriacă OMV și gigantul rus Gazprom au semnat în 2018 un contract de furnizare a gazelor naturale pe o perioadă de 22 de ani. Acum autoritățile austriece vor să schimbe termenii contractuali, din dorința de a reduce dependența energetică față de Rusia și a ușura presiunea economică impusă prin convenția semnată de părți.

Războiul din Ucraina a schimbat multe parteneriate din punct de vedere economic. Majoritatea companiilor occidentale, care făceau afaceri cu statul rus, s-au evaporat după invazie. Însă, nu toate au putut rupe legăturile cu Rusia, din cauza înțelegerilor semnate pe termen lung. Din acest punct de vedere, sectorul energetic este cel mai sensibil la schimbările de alianțe.

În această situație se află Austria, care în 2018 a prelungit un contract de furnizare a gazelor rusești, cu 12 ani peste termenul de finalizare din 2028, în virtutea bunelor relații dintre Viena și Moscova, relatează Reuters.

Ministerul austriac al Energiei explorează acum modalități prin care să închidă contractul, mai ales că în el există o clauză specială, prin care austriecii sunt obligați să plătească cotele de gaz stabilite, chiar dacă nu beneficiază de pe urma lor.

  

„Am desemnat o comisie de experţi care să evalueze posibilitatea de a închide contractul de furnizare a gazelor naturale încheiat de OMV cu Gazprom.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Proiecții EUROPARLAMENTARE | Forțele de dreapta înregistrează avans în multe țări UE, inclusiv în Franța și Germania

Redacția

Un fost soldat britanic a fost ucis în Ucraina/Un consilier al lui Zelenski îl numește un „adevărat erou”

Redacția

Șapte imigranți morți pe o autostradă din Bavaria. Microbuzul burdușit cu fugari a ieșit în decor fiind urmărit de poliția germană

Redacția
Încarcă...