NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Australia atinge vineri ținta de vaccinare a 80% din întreaga populație

Australia va atinge un nou obiectiv de imunizare vineri, când 80% din populaţia ţării va fi vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus, a anunţat prim-ministrul Scott Morrison, citat de DPA.

Australia, care are o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a încercat multă vreme să eradicheze virusul printr-o strategie de tip “zero-COVID”. Dar, după ce nu a reuşit să controleze mai multe focare provocate de varianta Delta, Australia s-a orientat spre atingerea unor rate înalte de vaccinare ca modalitate de a ieşi din lockdown.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat în faţa reprezentanţilor mass-media că ţara lui va atinge pragul de 80% populaţie complet vaccinată în cursul zilei de vineri.

“Acest fapt înseamnă că am învins toate provocările pe care le-am avut din cauza livrărilor care nu mai veneau din Europa şi a altor lucruri de acest fel. Dar am mers înainte şi am reuşit. Australia îşi revine şi iese din pandemia de COVID-19”, a adăugat premierul australian.

Advertisements
  

Atingerea acestei ţinte de vaccinare declanşează automat o nouă etapă în planul guvernamental anti-COVID-19, a spus Scott Morrison.

Advertisements

“Pentru a atinge pragul de 80%, australienii şi-au su

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

USR-PLUS îi cere lui Florin Cîţu să prezinte un raport în Parlament privind campania de vaccinare: E singurul responsabil pentru eșecul campaniei

Redacția

LIVE ​Război în Ucraina, ziua 84: Soarta soldaților ucraineni de la Azosvtal rămâne incertă: Vor fi face pare dintr-un schimb de prizonieri sau vor fi executați?

Redacția

Un ieşean vrea să meargă pe jos 41.000 km. O călătorie de 5 ani, prin 20 de ţări

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site