NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aurescu, despre alegerile din Austria privind aderarea la Schengen: După rezultat vom putea să tragem o concluzie

Ministrul de Externe a explicat într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că este important să privim contextul intern politic al Austriei, care s-a opus aderării României la Schengen și care urmează să aibă alegeri locale. 

Șeful de Externe susține că trebuie urmărit rezultatul alegerilor din Austria FOTO Mediafax

Șeful de Externe susține că trebuie urmărit rezultatul alegerilor din Austria FOTO Mediafax

Potrivit șefului diplomației române, este important să privim îndeaproape contextul politic intern al Austriei, care a blocat aderarea României la Schengen în Consiliul JAI din decembrie, subliniind că dorește să tragă un semnal de alarmă privind gestionarea fluxurilor de migranți cu care se confruntă. 

  

 „Trebuie să vedem care sunt rezultatele acestor alegeri din Austria și cred că după aceste alegeri vom putea să tragem o concluzie”, a spus ministrul amintind de alegerile locale din acest stat, context în care subiectul migrației poate conta pentru electorat. 

Advertisements
Advertisements

Ministrul a mai explicat că în momentul blocării accederii la spațiul de liberă circulație Austria a spus că „nu are nimic să reproșeze României, că nu cere ceva din partea României, ci că este vorba despre un semnal de alarmă pe care îl trage pentru Comisia Europeană, în așa fel încât organismul comunitar să manifeste mai multă deschidere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce a declasificat Biden informații secrete legate de invazia Rusia în Ucraina

Redacția

Ziua 128 de război. Rușii au atacat Odesa, după ce Ucraina i-a alungat de pe Insula Șerpilor / Cel puțin 18 morți, printre care 2 copii / Ucraina a început să exporte energie electrică spre UE, prin România, anunță Zelenski / Serghei Lavrov anunță o nouă ”cortină de fier” între Rusia și Occident

Redacția

Nouă dezbatere pe Schengen în Parlamentul European. Motivul: „tratamentul incorect” de la Consiliul JAI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site