NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Au mai inventat un ultimatum: Constructorul EkySam amenință că de luni începe asfaltarea indiferent dacă conductele de apă sunt schimbate sau nu! Primarul a promis în februarie că are bani în buget pentru aceste investiții!

Ca de fiecare dată când subiectul apei este adus în discuția Consiliului Local, executivul încearcă să pună presiune pe acesta, anunțând tot felul de date limită.

Dacă până acum eram amenințați încă din anul 2013 că dacă nu intrăm până la 1 iunie în ARSACIS pierdem fondurile europene, acum la doi ani de la acel ultimatum se încearcă alte justificări pentru a se vota rămânerea în această asociație și implicit menținerea ApaVital ca operator.

Dacă luna trecută ultima dată până la care se putea vota ca operatorul ieșean să continuie să opereze în municipiu era 31 martie, iar Pașcaniul să nu rămână fără apă de la 1 aprilie, acum o altă dată limită este aruncată pentru a sensibiliza aleșii locali.

Este vorba despre27 aprilie, dată la care va începe asfaltarea străzilor Mihai Eminescu și Izvoarelor indiferent dacă conductele de apă sunt sau nu schimbate. Astăzi Primăria a emis un comunicat de presă prin care anunță că EkySam, antrepenorul lucrărilor a înștiințat municipalitatea că de luni va începe să asfalteze străzile Eminescu și Izvoarele.

Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al municipalității nu a știut cum să explice faptul că deși primarul promitea în ședința de Consiliu Local din luna februarie că sunt bani prevăzuți în bugetul local pentru ca investițiile în conductele de apă să fie făcute, acum la 2 două luni de zile același primar anunță că lucrările nu sunt făcute.

Edilul șef i-a răspuns, atunci, unei interpelări adresate de consilierul liberal Dorin Nichifor în legătură cu asigurarea fondurilor privind reabilitarea rețelelor de apă pe străzile ce beneficiază de programul PIDU.

„Am prevăzut în bugetul local suma de 100.000 de lei pentru reabilitare rețelelor de apă de pe străzile Mihai Eminescu și Izvoarelor. Pe celelalte străzi în care a început reabilitare, Ștefan cel Mare, Ceferiștilor și Fântânele rețelele de alimentare cu apă au fost schimbate”, a explicat la acea vreme primarul Dumitru Pantazi.

Menționăm că, în cazul Esplanadei sunt necesare intervenții pentru rețelele de alimentare pe o lungime de doar 80 de metri, informația fiind oferită de inginerul Iulian Perțu, șeful Compartimentului de Investiții din Primărie, în ședința comisiei Economice.

Comunicat de presa

Va aduc la cunostinta faptul ca astazi Primaria Pascani a primit o instiintare din partea SC EKY SAM in care sunt precizate o serie de probleme extreme de importante legate de contractul de lucrari “Reabilitare infrastructura strazi si pietonal in Municipiul Pascani”.

Mai exact, antreprenorul general al lucrarii mentionate solicita o rezolvare cat mai rapida a conductelor de apa sparte de pe strazile Mihai Eminescu cat si Izvoarelor cat si pe esplanada. De asemenea, constructorul mentioneaza ca va turna primul strat de covor asfaltic fara schimbare conductelor, pentru a evita depasirea graficului lucrarilor.

 “Pe strada Mihai Eminescu si strada Izvoarelor nu s-a luat nici o masura din partea Primariei pentru a se remedia conducta de apa sparta (trei pozitii unde izvoraste in strada) prin urmare va aducem la cunostinta ca din data de 27.04.2015 vom demara asternearea stratului de binder pe cele doua strazi deoarece riscam sa iesim din perioada asumata prin grafic.

Pe esplanada nu s-a luat nici o masura pentru remedierea conductelor de apa sparte ce impiedica definitivarea lucrarilor de terasemente.

Nesolutionarea acestor probleme conduce la intarzieri majore in derularea proiectului si nu vor fi asumate de catre noi ca si antreprenor general.  Va rugam sa luati masurile ce se impugn pentru ca derularea proiectului sa nu fie intrerupta”, se arată în adresa trimisă de Eky Sam.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Instituţia Consiliului Local nu există pentru primar, când este vorba despre propriul buzunar. Funcţionarii publici, responsabili, trebuie să acopere prejudiciul AgroComplex

Marius Parteni

7 concursuri suspendate la Primăria Paşcani fără nicio explicaţie!

Răzvan Grecu

Catedrala din Pascani primeste o noua transa de bani de la stat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site