RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL sufocată de cereri pentru lucrări de branşamente separate

Multe cereri depuse la secretariatul RAGCL Paşcani pentru realizarea lucrărilor de branşamente separate în scările de bloc. Speriaţi că ar putea rămâne fără apă şi incertitudinile privind modul de contractare a serviciilor, indiferent care ar fi operatorul recunoscut la nivel local, îi arde la buzunare pe locatarii blocurilor.

Oamenii care mai au ceva economii aleg să îşi scoată apometrele din case. Ei apelează în acest sens la Regia Autonomă de Gospodărie Comunală şi Locativă Paşcani.

“În ultima perioadă, la secretariatul regiei primim din ce în ce mai multe cereri pentru branșamente individuale de apă rece și distribuție individuală pe casa scării. Oamenii solicită în special branșamente individuale. Am constatat că multe blocuri se pretează la aceste distribuții individuale, cu apometrele în exteriorul blocului”, a susţinut Sorin Năcuţă, directorul tehnic al RAGCL Paşcani.

  

Metoda nu poate fi aplicată în toate scările de bloc, după cum mai afirmă oficialul regiei locale.

“Sunt și blocuri unde această soluție nu se poate aplica. Este vorba de blocurile de garsoniere sau cu o anumită particularitate din construcție unde se pretează distribuția individuală pe casa scării, a mai declarat Năcuţă.

RAGCL a realizat lucrări de branşament separat la blocul D1 de pe strada Ştefan cel Mare, unde s-au separat de apă pe fiecare scară și branșamente individuale pentru 11 societăți de la parterul acestui bloc. De asemenea, s-au făcut separații pe casa scării în blocul B01, de pe Calea Iașului, U2 – strada Moldovei, iar acum angajaţii regiei lucrează la H2C de pe strada Ceferiștilor. Mai sunt solicitări pentru blocurile R2, T1, P2, de pe Calea Iașului, în cartierul Micro şi blocul B4 de pe strada Izvoarelor, unde un singur cetățean a dorit să realizeze singur branșament individual pe casa scării.

Cât priveşte costurile cu care se realizează acest lucrări ele sunt următoarele:”Cel puțin pentru branșamentele individuale, costurile se împart în două. Un cost pentru branșamentul general, cost comun, cu execuția căminului de branșament a distribuitorului și a branșamentului de la căminul de apă rece până la noul cămin, sau costul se poate reduce dacă în căminul de apă rece este destul spațiu pentru montarea distribuitorului pentru toate apartamentele.  La unele blocuri am acceptat montarea acestor distribuitoare în căminele de încălzire pentru că spațiul ne-a permis și distanța între căminul de apă rece și încălzire, era mică. Deci un cost pe branșamentul general ajunge undeva la 180 -240 lei pe fiecare apartament și costul cu branșamentul de la distribuitor și distribuția individuală la apartament ajunge undeva între 800- 1000 lei pe fiecare apartament. La solicitarea beneficiarilor, am acceptat și eșalonare în trei rate, au plătit un avans de 30 % , urmând ca diferența să fie achitată în două rate egale, a mai declarat directorul tehnic al RAGCL.  

 La aceste cheltuieli se mai adaugă şi taxa de branșament şi sigilare a aprometrului percepută de către cei de la ApaVital, care este în valoare de 250 lei.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Consilierii locali vor modifica contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare în favoarea pășcănenilor, după un control ANRSC la ApaVital

Răzvan Grecu

Pantazi, o nouă piedică pusă libertății de exprimare: Dezbaterile organizate de Actualitatea TV, interzise în Casa de Cultură

Marius Parteni

Consilierii au fost repartizați pe comisiile de specialitate. Iată din care vor face parte!

Marius Parteni
Încarcă...