RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Au fost alocate fondurile necesare pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

La începutul acestei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu prin case se alocă sumele necesare pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an.

 

  

Odată cu aprobarea bugetului Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu românii se vor putea bucura de achiziţia unei maşini noi prin programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

“La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe. Vom continua aşadar cel mai longeviv program guvernamental «Rabla clasic» care, anul acesta, se află la a 15-a ediţie. Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul «Rabla plus», prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei. Vorbim despre un program de mare succes, care oferă cel mai consistent eco-voucher din UE, aproximativ 10.000 de euro pentru maşini electrice 100%. Stimulăm astfel tranziţia către eco mobilitate şi construim în România o adevărată piaţă a vehiculelor ecologice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se vor putea plăti online

Redacția

186 de locuri de muncă disponibile la ALOFM

Răzvan Grecu

HoReCa, lovită din nou puternic de autorități

Redacția
Încarcă...