NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Atenţie şoferi! Ninsoarea a îngreunat traficul în Moldova

Compartimentul de relaţii publice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi atenţionează şoferi spunînd că din cauza condiţiile meteorologice nefavorabile (căderi de zăpadă) anunţane de meteorologi pentru aceste zile pot îngreuna circulaţia rutieră pe anumite drumuri din judeţul Iaşi, în special pe drumurile judeţene şi comunale.

 

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi intervine cu echipaje, formate din poliţişti rutieri şi de ordine publică şi cu autospeciale de poliţie pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, activităţile fiind conduse de şeful Serviciului Rutier, sub coordonarea adjunctului şefului Inspectoratului.

  

IPJ Iaşi mai precizează că pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor.

De asemenea, cei care vor saă plece la drum să se informeze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Poliţiştii rutieri recomandă în continuare prudenţă, deoarece în urma scăderii temperaturilor în cursul nopţii, drumurile se pot acoperi cu gheaţă sau polei.

sursa oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Pașcani: Oamenii legii au tras cinci focuri de armă în încercarea de a opri un șofer! (FOTO VIDEO)

Marius Parteni

Intrarea în Kaufland, generatoare de accidente rutiere! Soluții amânate

Marius Parteni

Acțiune pentru siguranța cetățenilor la Strunga. Bărbat amendat pentru că nu a vrut să se legitimeze

Arteni Denisa Mădălina

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site