NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor

Ziua internațională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită în fiecare an la 4 octombrie. Rostul ei este de a promova drepturile și bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

 

Inițiativa de a înființa această zi i-a aparținut scriitorului și publicistului german Heinrich Zimmermann, un apărător înfocat al drepturilor animalelor, editor al revistei Mensh und Hund (Om și câine). Prima ediție a Zilei internaționale a animalelor a constat în organizarea de expoziții și discursuri găzduite de Palatul Sportului din Berlin, la 24 martie 1925, potrivit www.worldanimalday.org.uk. Evenimentul, care a strâns peste 5000 de participanți, fusese programat la 4 octombrie, însă organizatorii nu au găsit disponibil pentru acea dată un loc suficient de încăpător.

În 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor, 4 octombrie a fost proclamată, oficial, de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor, drept Ziua internațională a animalelor. Instituirea Zilei internaționale a animalelor a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.

Cu prilejul „Zilei internaționale a animalelor” , ocazie de a celebra dragostea și respectul nostru (prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume), sunt organizate acțiuni de educare și de informare (inclusiv în școli), acțiuni de voluntariat în adăposturi, campanii de sterilizare și de adopție, evenimente de strângere de fonduri, diverse competiții pentru susținerea cauzei animalelor, conferințe, emisiuni de radio și televiziune, ceremonii de binecuvântare a animalelor: iubitorii pot face donații (mâncare, medicamente) pentru adăposturile de animale; pot fi organizate marșuri de protest pașnice (spre exemplu, pentru creșterea gradului de conștientizare asupra unei probleme specifice privind bunăstarea animalelor, pentru legi privind protecția animalelor.

Sursa www.gds.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Ţânţarii mai fac două victime în România

Redacția

Bucurie mare pentru angajații români. Aceștia se pot bucura de o nouă zi liberă, în luna august

Redacția

Caz șocant: Româncă sechestrată și torturată 10 ani în Italia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site