NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Femeie de 45 de ani, în infarct miocardic, transportată de urgenţă la Iaşi! Medicii păşcăneni au solicitat elicopterul SMURD

O femeie în vârstă de 45 de ani, în stare gravă, a fost transportată cu elicopterul SMURD la Iaşi. Aceasta a fost preluată de Ambulanţă, dis de dimineaţă, de la locuinţa sa din Ruginoasa.

Iniţial, femeia, care se afla în infarct miocardic, a fost adusă în Paşcani, în Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal. Medicii au constatat că starea sa este extrem de gravă, şi că pacienta trebuie să primească îngrijiri de specialitate. 

  

A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat pacienta la Institutul de Boli Cardiovasculare Profesor Doctor George I.M. Georgescu din Iaşi.  

Femeile nu prezintă întotdeauna simptome precum, dureri mari în piept care să radieze în braţ. Unele femei prezită aceste simpotome înssă de cele mai multe ori acestea sunt unele vagi sau “tăcute” care riscă să fie ignorate, scrie jurnalul.ro.

Cele şase simptome caracteristice ale atacului de cord la femei sunt:

1. Dureri în piept sau disconfort. Durerile în piept sunt cel mai comun simptom pentru un atac de cord însă unele femei nu prezintă astfel de manifestări. Femeile pot simţi un fel de presiune sau sentiment de plin, iar durerea pote fi oriunde în piept, nu doar în partea stângă. Senzaţia din timpul unui infarct este disconfort extrem.

2. Dureri în braţe, spate, gât sau mandibulă. Acest gen de sureri sunt specifice mai mult femeilor decât bărbaţilor. Femeile pot fi derutate de aceste simptome, durerile se pot manifesta gradual sau brusc. Dacă durerile apar în timpul somnului acestea pot trezi. Dacă simţiţi vreun simptom atipic în vreuna din părţile corpului deasupra taliei, trebuie să comunicaţi urgen acest lucru medicului.

3. Dureri de stomac. Uneori oamenii confundă durerile de stomac şi cred că este vorba de arsuri, răceală sau ulcer, când de fapt sunt semnalul că are lor un infarct. Alteori femeile simt o presiune enormă în zona abdomenului, ca şi cum un elefant li s-ar fi aşezat pe burtă.

4. Probleme de respiraţie, greaţă sau ameţeală. Dacă aveţi probleme să respiraţi, fără vreun motiv, s-ar putea să fie vroba un atac de cord, în special dacă mai aveţi încă unul sau mai multe simptome.

5. Transpiraţia. Femeile care trec printr-un atac de cord, de multe ori transpiră abundent (transpiraţii reci), lucru caracteristic, de fapt, pentru momente extrem de stresante. 

6. Oboseală extremă. Unele femei care suferă un infarct se simt extrem de obosite, chiar dacă stau aşezate sau chiar nu s-au mişcat prea mult, simple acţiuni, precum mersul la baie, devine o corvoadă.

Nu toată lumea prezintă aceste simptome. Însă, dacă simţiţi disconfort în zona pieptului, în special dacă aveţi încă unul sau două simptome, cel mai sigur este să chemaţi salvarea imediat.

Femeile sunt mai expuse atacului de cord după ce intră în menopauză iar decesul în urma unui infarct după 55 de ani este mai frecvent decât la bărbaţi.

Advertisements

Related posts

Gradul de infectare cu noul coronavirus, este în scădere la Pașcani

Răzvan Grecu

Iaşul este pe locul şase în ţară după numărul infectărilor cu coronavirus

Redacția

Spitalul Municipal aşteaptă oferte pentru două contracte de servicii

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site