NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Asociaţia „Om Bun” din Iaşi aşteaptă voluntari

Tinerii care vor să facă voluntariat sunt asteptați să se înscrie în Asociația Om Bun. Asociaţia a lansat cea de-a doua ediție a proiectulului “Activând ca voluntar devii Om Bun”, care se va desfășura în perioada 17 iulie – 17 septembrie 2017.

 

„Scopul proiectului este promovarea voluntariatului în rândul tinerilor ieșeni și totodată, creșterea numărului de tineri implicați ca voluntari în cadrul ONG-urilor din Iași. Ne propunem ca cel puțin 80% din grupul țintă să fie tineri care provin din familii monoparentale, care au un nivel socio-economic scăzut, tineri din comunități marginalizate, cu risc de eșec scolar sau cu acces redus la informații și cunoștințe”, se arată în comunicatul transmis de asociaţie

  

Proiectul respectă al treilea obiectiv al Strategiei Europene în domeniul tineretului, și anume promovarea solidarității între tineri și societate prin accentuarea unor domenii precum incluziunea socială, voluntariatul și încurajarea unei relații ecologice cu lumea înconjurătoare.

Astfel, se dorește o dezvoltare a infrastructurii pentru voluntariat din perspectiva echilibrării cererii și ofertei de voluntari și totodată o conștientizare cât mai extinsă a tinerilor cu privire la valoarea voluntariatului pentru comunitatea locală, cu privire la beneficiile la nivel individual ale celor care se implică voluntar și cu privire la potențialul voluntariatului ca formă de responsabilitate socială care poate fi asumată, atât la nivel individual cât și la nivel institutional.

Acţiunea este finanţată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași.

 

 

Advertisements

Related posts

Doi șoferi care nici nu vedeau de beți ce erau, prinși cu ajutorul ieșenilor șocați

Redacția

Teste pentru coronavirus la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

Redacția

Douăzeci şi două de persoane refuză să stea în carantină într-o localitate din Iaşi

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site