RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Asistații social din Valea Seacă, scoși la patrulare în preajma școlii (VIDEO)

Sarcină inedită şi foarte importantă pentru asistaţii social ai unei comune din județul Iaşi. Cei care primesc venitul minim garantat trebuie să patruleze în preajma şcolii, ca să aplaneze confictele care tot apar. Decizia de a trimite asistații social să patruleze în zona școlii a venit la două săptămâni, după ce un bărbat de 38 de ani l-a lovit pe un coleg de-al fiului primarului.

  

 

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe față de bărbat, de asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 de lei pentru pătrunderea fără drept în unitatea de învățământ”.

Acesta nu a fost însă singurul incident. O altă fetiță și-a petrecut opt zile în spital, după ce a fost lovită în incinta unității de învățământ.

Beneficiarii venitului minim garantat au misiunea de a preveni astfel de incidente. Ei trebuie să patruleze zilnic câte două ore. Măsura este temporară până când Primăria va găsi fonduri ca să monteze camere de supraveghere în interiorul școlii.

Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă: „Două persoane de la ajutor social, de la 416, să patruleze de la ora 12.00 la ora 2.00 în fața școlii, ca să nu se mai întâmple asemenea incidente”.

Dumitru Cantoriu, asistat social: „Se ceartă elevii între ei și vin părinții și fac legea între ei și noi avem grijă să nu intre în incinta școlii”.

În comună există deja camere de luat vederi, dar acestea nu surprind decât intrarea principală a școlii.

Daniela Novac, director școala gimnazială Valea Seacă: „Încă nu avem un buget. Deci, s-a luat în calcul această variantă, s-a discutat, s-a făcut solicitare la Consiliul Local și la primărie”.

La sfârșitul săptămânii, consilierii locali se vor întâlni ca să discute despre bugetul pe anul 2016. Atunci vor stabili și ce fonduri vor aloca pentru montarea camerelor de luat vederi.

{youtube}_-iIrKjmYgY{/youtube}

 sursa www.stiridigi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

“Ziua Comunei” la Stolniceni-Prăjescu: Ion Paladi, Viorica Macovei şi Mario Buzoianu, cap de afiş

Ema Roman

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în localitățile Cristești și Homița

Redacția

În atenția cetățenilor din comuna Valea-Seacă!

Redacția
Încarcă...