NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Asirys din Târgu Frumos s-a alăturat campaniei “Donaţi păr pentru perucile copiilor bolnavi de cancer!” Și tu o poți face!

Șase tineri din organizația nonguvernamentală Asirys au decis astăzi, să facă o faptă bună! Îşi vor lăsa părul lung, iar după un an, când va avea o lungime potrivită, îl vor dona copiilor bolvani de cancer! 

 

Ieşenii îşi pot dona părul pentru realizarea de peruci pentru copiii bolnavi de cancer.

  

Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI), de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, au adus la Iaşi o campanie coordonată şi desfăşurată de mai mulţi ani de o organizaţie din Marea Britanie. Aceştia le cer ieşenilor dispuşi să se tundă să doneze părul pentru a se putea realiza peruci din păr natural pentru copiii care şi-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului.

Pentru a putea dona, ieşe­nii trebuie să aibă părul curat, uscat, în condiţii bune, să nu aibă firele despicate, de orice culoare naturală, chiar dacă este drept, cârlionţat sau creţ. Părul poate fi şi vopsit, dacă acele culori care au fost folosite sunt naturale, dar mai poate fi şi păr care a fost tăiat în urmă cu mai mult timp şi păstrat în condiţii bune. Codiţele ce pot fi donate de ieşeni trebuie să aibă măcar 17 centimetri în lungime, dar nu pot fi vopsite în culori stridente, care nu sunt naturale, precum albastru sau verde. Nici părul gri, în majoritate, nu este acceptat, decât dacă este în pro­porţie de maximum 10%. Înainte de a fi donat, părul trebuie tăiat şi uscat, prins cu două elastice de păr, imediat sub tăietură şi la celălalt capăt, pentru a putea fi transportat mai uşor, organizatorii recomandând folosirea pungilor de plastic pen­tru a depozita părul imediat după tăiere.

În Marea Britanie, campania este organizată de Little Princess Trust, iar la Iaşi este coordonată de Ioana – Maria Andrioaie, de la SSMI, numărul de contact pentru cei care doresc să doneze fiind0744818685. În paralel cu donarea de păr este organizată şi o campanie de strângere de fonduri pentru cei care vor să ajute financiar cumpărarea unor peruci.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Românii, pe locul doi în UE privind riscul de sărăcie şi excluziune socială. Peste o treime se află în această situație (Eurostat)

Redacția

Proconsul – o adevărată încântare pentru publicul păşcănean

Ema Roman

Superstiţii despre nuntă. De ce nu ai voie să porţi perle în ziua nunţii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site