RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Argentina afirmă că are sprijinul Chinei pentru a se alătura grupului BRICS

Guvernul de la Buenos Aires a afirmat joi că a primit sprijinul oficial al Chinei pentru cererea ca Argentina să se alăture grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), un bloc văzut ca o alternativă puternică a pieţelor emergente la Occident.

China și America LatinăFoto: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministrul de externe argentinian Santiago Cafiero s-a întâlnit cu omologul său chinez Wang Yi la o reuniune a G20 în Indonezia, unde acest sprijin a fost oficializat, a anunţat diplomaţia de la Buenos Aires într-un comunicat, relatează Reuters și Agerpres.

  

Argentina este un exportator major de soia, grâu şi porumb.

„Wang Yi a confirmat în mod oficial sprijinul ţării sale pentru calitatea de membru a Argentinei la grupul BRICS, în conformitate cu ceea ce a fost convenit între liderii grupului”, a indicat Ministerul de Externe.

Dacă Argentina se va alătura grupului, „va întări şi extinde vocea sa în apărarea intereselor lumii în curs de dezvoltare”, adaugă comunicatul.

​Argentina vrea să se alăture BRICS

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a declarat anterior că ţara sa, care se confruntă cu o criză economică cu inflaţie ridicată şi rezerve valutare insuficiente,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mărturia șocantă a criminalului din Grădina Botanică din Craiova. „Îi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin”

Redacția

VIDEO REPORTAJ Copiii ucraineni au pictat ouă de Paști la Romexpo/ Cum primesc sprijin refugiații și o lecție a unei mame cu 5 copii

Redacția

Bogdan Aurescu a condamnat „ferm“, la New York, anunţul lui Putin privind mobilizarea parţială

Redacția
Încarcă...