NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Apple repară una din vulnerabilităţile folosite de spyware-ul Pegasus / Anunțul vine cu câteva ore înaintea lansării noilor modele IPhone

Apple a anunțat că a lansat un patch de securitate pentru iOS, WatchOS şi macOS, care repară două breşe grave de securitate, transmite News.ro.

Cu mai puţin de o zi înainte de prezentarea noilor iPhone-uri şi anunţarea unor noi versiuni de iOS, WatchOS şi macOS, Apple a lansat un patch de urgenţă şi încurajează utilizatorii să-l instaleze cât mai repede.

Una dintre problemele reparate îşi are originea în componenta CoreGraphics a celor trei sisteme de operare. Primele indicii ale acesteia au fost descoperite de Amnesty International în luna august.

După analizarea fişierelor infectate, s-a descoperit cauza şi s-a făcut imediat legătura cu mecanismul spyware-ului Pegasus. Pe 7 septembrie, raportul a fost trimis către Apple, care, în doar o săptămână, a lansat patch-ul.

  

A doua vulnerabilitate a fost descoperită în motorul de Safari, WebKit. Nu este clar dacă şi aceasta este legată de Pegasus, însă, Apple spune că s-ar putea să fi fost exploatată deja de hackeri.

Apple urmează să-şi prezinte noile iPhone pe 14 septembrie. Cu aceeaşi ocazie, compania americană va anunţa când vor putea fi instalate cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, WatchOS şi macOS.

sursa foto: Captură video

Citește și:

Germania: Oficiul Federal de Poliție Criminală a cumpărat în secret software-ul pentru spionaj Pegasus

Scandalul Pegasus: Serviciile de informații din Franța confirmă că programul de spionaj Pegasus a fost găsit pe telefoanele unor jurnaliști

Scandalul Pegasus ia amploare în presa germană.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Un şofer beat a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un copac

Redacția

Legaţi în lanţuri şi torturaţi. Mai mulți oameni răpiți de o familie de romi au fost transformați în sclavi

Redacția

Șapte afro-americani au fost grațiați la 70 de ani de la executare pentru viol

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site