RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apavital majorează salariile angajaților

Peste o mie de angajati ai uneia dintre cele mai mari companii iesene beneficiaza de majorari salariale la mijlocul acestui an. Este vorba despre salariatii operatorului judetean pentru serviciile de apa-canalizare, ApaVital, unde, la cea mai mare parte a muncitorilor, s-a adaugat o suma cuprinsa intre 50 si 100 de lei la salariul de baza.

“Cresterile salariale au fost realizate de societate in conditiile in care aceste lucruri sunt posibile atunci cand se inregistreaza o crestere a productiei ori se reduc costurile. Ne-am orientat mai ales catre cei cu venituri mici, adica am cautat ca aceste cresteri de aproximativ o suta de lei sa fie oferite angajatilor cu salariile mici si mai putin la angajatii cu venituri ce trec de doua sau trei mii de lei”, a declarat Mihai Dorus, director tehnic ApaVital SA.

ApaVital a estimat pentru acest an cheltuieli de 137 milioane de lei cu un numar mediu de circa 1.230 de angajati. Din aceasta suma, 53 milioane au fost repartizate pentru cheltuieli cu personalul, circa 39 milioane de lei reprezinta banii care sunt alocati pentru salariile angajatilor, 1,2 milioane de lei vor ajunge la directori si la membrii Consiliului de Administratie. Castigul mediu lunar pe salariat este de 2.930 lei. Sefii ApaVital SA au trecut in bugetul pe anul in curs bonusuri salariale de peste 3 milioane de lei, cu jumatate de milion mai mult fata de anul trecut.

  

La finalul anului 2015, ApaVital urmeaza sa finalizeze un proiect european in valoare de circa 200 milioane lei si recent au fost demarate procedurile pentru un nou proiect cu valoare asemanatoare.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Armata caută rezerviști voluntari. Cu cât sunt plătiți militarii, chiar dacă stau acasă

Redacția

ANM: Cod galben de vânt puternic, până la ora 21:00

Redacția

Consilierii de la putere votează în Consiliul Local, documente inexistente

Răzvan Grecu
Încarcă...