NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aveați impresia că am scăpat de maidanezi? De mâine niciun câine vagobond nu va mai fi ridicat de pe străzi!

Pășcănenii nemulțumiți de prezența câinilor maidanezi pe străzilor din municipiu au primit o veste tristă din partea directorului societății de salubritate din municipiu. Eduard Dumea a atenționat consilierii locali, în plenul ședinței de astăzi, că de mâine angajații Eco Salubritatea nu vor mai ridica niciun câine de pe străzile municipiului.

Asta deoarece, societatea pe care o conduce nu a mai primit de anul trecut, pentru serviciu prestat, bani de la bugetul local. Dumea a prezentat cu această ocazie și un proiect de hotărâre prin care solicita aprobarea prețului de 240 de lei pentru fiecare câine prins și cazat la padoc.

  

Consilierii locali nu au fost de acord cu solicitarea sa, apreciind că sumele sunt exagerate. Marius Pintilie a explicat că s-a documentat cu ajutorul cetățenilor și a aflat că o operațiune de capturare și sterlizare costă maxim 150 de lei în alte orașe din țară.

De aceeasi părere au fost și două pășcănence care au intervenit și au explicat că este mult mai utilă sterlizarea câinilor decât cazarea lor într-un padoc nesigur din care aceștia fug des.

În final, aleșii locali au respins proiectul, însă problema nu a găsit rezolvare, iar de mâine cei circa 50 de câini ce urmau a fi capturați pe lună, vor hoinări în continuare pe străzile municipiului.

Advertisements

Related posts

7 locuri de muncă la Spitalul CF Pașcani

Redacția

Lucrările pe strada Unirii au fost reluate, cu termenul de finalizare în luna mai

Ema Roman

Primele audienţe la deputatul de Paşcani! De ce a ales parlamentarul să schimbe locaţia cabinetului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site