NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital a sistat apa la fostul sediu de campanie al primarului Dumitru Pantazi. Edilul şef a chemat RAGCL să facă branşamente individuale. 13 societăţi sunt afectate de măsură, copiii de la grădiniță fără apă la toaletă!

Update: Serviciile de apă au fost reluate după ce Perla Neagră SRL  a achitat 8.600 lei reprezentând facturile ieşite din scadenţă, precum şi taxa de deschidere.

 

ApaVital continuă să sisteze furnizarea serviciilor de apă-canal. Dacă până acum s-au războit cu cei care locuiesc la bloc, acum este rândul agenților economici să rămână fără apă. Treisprezece este numărul societăților deconectate astăzi, toate de la Hala Centrală de pe Esplanadă. Un număr ce s-a dovedit a fi cu ghinion pentru copilașii de la Grădinița nr.6 , instituție afectată de decizia ApaVital, care în prima zi de școală de după vacanță, au trebuit să se obișnuiască cu noul mod de distribuire al apei: din butoaie.

  

Ghinion a fost și pentru cel mai înfocat susținător al ApaVital,  primarul Dumitru Pantazi, ale cărui spații comerciale, două la număr, au fost și ele deconectate de la furnizarea serviciilor de apă. Unul dintre acestea este chiar spațiul în care funcționează APIA.

Cum însă dacă ești primar totul se rezolvă, administrația locală a dat dispoziție ca echipele de la RAGCL să intervină și să facă branșamente separate pentru fiecare dintre aceste spații.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Conform purtătorului de cuvânt al Apavital, această situație a apărut deoarece firma care a contractat serviciile în numele celorlalte societăți nu a putut achita facturile în valoare de 12.263 de lei, debite aferente a 5 luni.

„PERLA NEAGRĂ S.R.L. are contract dar nu a achitat restanţele, acesta fiind motivul întreruperii. Face demersuri de separare individuală, împreună cu încă 3 societăţi de pe acesta reţea interioară. Vor încheia contracte individuale după separare, cu plata restanţelor. Celelalte societăţi vor fi rebranșate doar după ce vor primi adeverinţe de la această societate, că şi-au achitat cota parte din consumurile înregistrate pe branşamentul de pe care au primit apă. Situaţia este creată de modalitatea aleasă la momentul începerii funcţionarii fiecăreia din aceste societăţi, care au ales varianta cea mai puţin costisitoare şi s-au legat din reţele interioare. Cât timp fac parte dintr-un condominiu  aceste societăţi au şi drepturi dar şi obligaţii în comun cu ceilalţi proprietari. În acest caz nu s-au achitat de obligaţia de a achita ceea ce au consumat faţă de cel care îi reprezintă contractual în relaţia cu Apavital”,a declarat Răzvan Manolache purtător de cuvânt al ApaVital.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru: „Din 15 iunie nu cred că nu mai prelungim starea de alertă!”

Redacția

O nouă alianță politică la Pașcani: PSD + PDL = LOVE! Au votat radierea datoriei firmei primarului Dumitru Pantazi!

Răzvan Grecu

Primarul Pantazi și directorul Casei de Cultură susțin taxarea evenimentelor organizate de elevi în incinta instituției

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site