NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

63 de semnături împotriva amenajării noului cimitir. Administrația locală are legea de partea sa!

Cetățenii din cartierul Fântânele sunt nemulțumiți de intenția Administrației Locale de a amenaja un cimitir în spatele fostei Școli „Ion Creangă”.  

Proiectul propus de conducerea Primăriei are o vechime de aproape 9 ani de zile, iar pentru implementarea acestuia există toate aprobările de la instituțiile abilitate.

Cu toate acestea locuitorii care au proprietăți lângă terenul pe care va fi amenajat cimitirul au depus câteva zeci de petiții și un tabel cu 63 de semnături prin care reclamă că legea nu este respectată. Mai exact, aceștia spun că distanța dintre hotarul cimitirului și locuințele lor nu trebuie să fie mai mică de 100 de metri, în acest caz făcând referire la o construcție situată la aproximativ 60 de metri de limita de proprietate.

  

De partea cealaltă reprezentanți Primăriei se apără  și arată că au toate avizele în regulă chiar și cel de la DSV  SA și susțin că limita minimă este de doar 50 de metri. Mai mult, aceștia explică că imobilul respectiv figurează în actele Primăriei ca o magazie, nu ca un spațiu de locuit.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Purtătorul de cuvânt al municipalității, Cristian Menegon, a explicat situația, însă este evident că nevoia unui nou cimitir în municipiu nu poate fi tăgăduită.

„În perioada 23 decembrie 2014-23 ianuarie 2015, pe site-ul Primăriei Municipiului Pașcani a fost publicat Planul Urbanistic Zonal în ceea ce privește amenajarea noului cimitir. În acest sens a venit o serie de plângeri la registratura Primăriei care le-a repartizat către Compartimentul Urbanism. Sunt 63 de persoane care cer ca acest cimitir să nu fie construit în acea zonă. Vom încerca să găsim o soluție atât pentru a nu încălca legea, dar și pentru a continua amenajarea spațiului pentru cimitir”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

În perioada următoare municipalitatea va supune aprobării  Planul Urbanistic Zonal pentru a  se putea demara aceste lucrări.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Insulița de la Peștișorul va fi concesionată

Răzvan Grecu

ApaVital e în război cu o companie cu venituri de un miliard de dolari pe an

Redacția

Senatorii au decis scutirea de impozit a pensiilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site