RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANUL ELECTORAL 2024 „Eu cred că în România ar trebui ca votul să fie obligatoriu, ca în Belgia”

Antropologul Alexandru Bălășescu explică, într-un interviu pentru publicul Hotnews.ro, de ce votul obligatoriu ar putea fi o soluție: „Trebuie să votăm cât mai mulți, pentru că inteligența e colectivă, o emergență colectivă. Măcelari și non-măcelari, puși împreună, ajung, mai aproape de greutatea taurului, mai aproape de o alegere corectă”.

Alexandru BălășescuFoto: Arhiva personala

Alexandru Bălășescu este antropolog, lector asociat la Royal Roads University, Victoria, Canada și Co-fondator Re-Genera Group.

  

Interviul face parte dintr-o serie lansată de HotNews.ro. În anul electoral 2024, discutăm cu personalități nonpartizane din domenii diverse.

  • „Percepem avantajele ca fiind legitime și ni se cuvin. Dar responsabilitățile? Una din responsabilități este, de fapt, acceptarea că oamenii sunt diferiți, că există perspective diferite asupra aceluiași lucru, că unanimitatea nu e un dat, ci este produsul unei conversații continue”.
  • “Votul este un exercițiu civic în care optezi pentru ce ți se pare ție că-i mai bun. Repet, din perspectiva ta, dar cum vorbeam la început, perspectiva mea este diferită de a ta, de-a lui și de-a lui. Eu am anumite privilegii pe care alți oameni nu le au și pe care pe mine mă fac să mă îndrept către o anumită opțiune de vot.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un ciclist spaniol în vârstă de 18 ani a murit într-un accident rutier în timpul antrenamentului

Redacția

Pentagonul va trimite 3.000 de soldați la Kabul pentru a evacua diplomații americani

Redacția

Vaticanul adoptă o nouă strategie de investiții: fără speculații, fără arme, centre pro-avort și producători de contraceptive

Redacția
Încarcă...