RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Anthony Fauci susține că pacienții cu boli care afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID

Persoanele care urmează tratamente ori au patologii ce afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, a declarat duminică expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci, relatează Reuters.

  • ”Pacienţii cu transplant, cei care fac chimioterapie pentru cancer, care suferă de boli autoimune sau urmează tratamente imunosupresoare, aceştia sunt printre cei care, dacă va fi o doză de consolidare, ceea ce probabil se va întâmpla, vor fi printre cei mai vulnerabili care o vor primi”, a precizat Fauci într-un interviu acordat postului CNN.

El a mai menţionat că, din cauza răspândirii tot mai intense a variantei Delta a coronavirusului în SUA, autorităţile americane evaluează şi o posibilă înăsprire a regulilor pentru purtarea măştii în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19.

Menţionând studiile ce arată că imunitatea anti-COVID-19 a persoanelor vaccinate pare să diminueze, Fauci a anunţat că responsabilii americani din sectorul sanitar examinează în prezent datele pentru a determina când ar fi nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin de consolidare. ”Este o situaţie dinamică. Lucrul este în desfăşurare, evoluează la fel ca în multe alte zone ale pandemiei”, a explicat expertul american.

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea formelor simptomatice de COVID-19,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premierul grec propune recunoașterea căsătoriei cuplurilor homosexuale și dreptului de adopție, biserica ortodoxă se opune. 49% dintre greci resping căsătoriile între persoanele de același sex

Redacția

Un fermier din Ialomița a rămas fără porumbul proaspăt răsărit de pe 100 de hectare: a fost mâncat de ciori / ”Au consumat și boabele din pământ și plăntuțele care erau abia ieșite”

Redacția

Ministrul Muncii: Cu pensia minimă, un vârstnic nu reușește să-și asigure necesitățile. Ce spune despre noi creșteri

Redacția
Încarcă...