RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Firea: Agresorii care încalcă ordinele de protecţie vor fi ţinuţi departe de victime cu ajutorul a 15 mii de brăţări electronice

„În sfârşit, ţinem pasul cu ţările din Occident şi intrăm în lumea civilizată în ceea ce priveşte protecţia victimelor violenţei domestice. Agresorii care încalcă ordinele de protecţie vor fi ţinuţi departe de victime cu ajutorul a 15 mii de brăţări electronice”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook. 

Ministrul Familiei a precizat că, doar anul trecut, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor şi aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate.

„În calitate de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse salut şi sprijin acest proiect care vine în completarea măsurilor pe care le luăm în centrele pentru victimele violenţei domestice. Prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, aproximativ 400 de victime ale violenţei domestice au fost ajutate şi consiliate în cele 42 de locuinţe protejate înfiinţate cu fonduri nerambursabile de la începutul programului „Venus – Împreună pentru o viaţă de calitate în siguranţă privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice”. De cele mai multe ori, victimele nu ajung în aceste centre de teamă sau de ruşine să mărturisească tragedia prin care trec”, a mai adăugat Firea.

Cum vor funcţiona brăţările electronice

  

„Poliţiştii vor putea să-i monitorizeze în timp real pe agresorii cu ordin de protecţie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ascensiunea Bitcoin reduce atractivitatea acestuia de a fi utilizat drept monedă (economist)

Redacția

Gorghiu: MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România

Redacția

Cuba: Explozie la un hotel din Havana – cel puţin opt morţi, 30 de răniţi şi 13 dispăruţi

Redacția
Încarcă...