RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analiză Deutsche Welle: Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta Unită, scrie jurnalista Sabina Fati pentru postul de radio Deutsche Welle.

Biroul Electoral Central (BEC) a decis duminică să respingă solicitarea de înregistrare a Alianței Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei, după ce reprezentantul social-democraților în BEC a cerut respingerea protocolului de constituire al Alianței pentru scrutinul europarlamentar din 9 iunie. Hotărârea poate fi atacată la Înalta Curte, dar există destule șanse ca decizia Biroului Electoral Central să fie menținută iar USR+PMP+Forța Dreptei să nu poată participa ca Alianță la alegerile parlamentare.

Motivul respingerii Alianței ține de restanțele organizatorice ale PMP. Astfel, potrivit Registrului partidelor politice, cel care apare ca președinte al Partidului Mișcarea Populară este Cristian Diaconescu, fostul ministru de externe, nu Eugen Tomac sau Ionuț Simionca, cei care au semnat din partea PMP protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită. Partidul Mișcarea Populară s-a scindat în urmă cu doi ani iar cele două facțiuni se bat în Justiție pentru ștampilă. Ștampila este la gruparea lui Tomac, în vreme ce numele lui Cristian Diaconescu,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Sunt sporturile de iarnă bune pentru sănătatea ta?

Redacția

Iohannis: Ne regăsim într-o situaţie economică şi socială care trebuie gestionată cu responsabilitate, astfel încât să putem controla criza sanitară

Redacția

Dacian Cioloș, după ce Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierii cu USR: Când se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”

Redacția
Încarcă...