RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A fost descoperită proteina responsabilă pentru senzația de frig

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan (SUA) au identificat proteina responsabilă pentru senzația de frig, umplând astfel o lacună de cunoștințe persistentă în domeniul biologiei senzoriale.

Rezultatele, publicate în revista Nature Neuroscience, ar putea ajuta la înțelegerea modului în care simțim și suferim de frig în timpul iernii și de ce unii pacienți experimentează senzații diferite de rece în anumite condiții patologice.

„Domeniul a început să descopere acești senzori de temperatură acum peste 20 de ani, odată cu descoperirea unei proteine senzoriale de căldură numită TRPV1”, a declarat neurocercetătorul Shawn Xu, profesor la Institutul de Științe ale Vieții din cadrul U-M și autor principal al acestei cercetări.

„Diverse studii au identificat proteinele care simt temperaturile ridicate, căldura sau chiar temperaturile mai reci, dar nu am reușit să confirmăm ce anume simte temperaturile sub aproximativ 15 grade Celsius”, a continuat Xu.

  

Cum a fost găsită proteina responsabilă pentru senzația de frig?

Într-un studiu din 2019, cercetătorii din laboratorul lui Xu au descoperit primul receptor de rece în proteină la Caenorhabditis elegans, o specie de viermi cu lungimea de câțiva milimetri studiată în laborator ca sistem model pentru înțelegerea răspunsurilor senzoriale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Dan Nica: Denigrarea României trebuie sancționată sever

Redacția

Formula 1: Oscar Piastri, pole position în cursa sprint din cadrul MP din Qatar

Redacția

DigiSport. ”Telenovela” Kylian Mbappe continuă! Cerința francezului pentru a semna prelungirea cu PSG

Redacția
Încarcă...