RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Americani din Corpul Păcii la Zilele „Mihail Sadoveanu”

Sâmbătă, 3 noiembrie, un grup format din șase americani voluntari din Corpul Păcii, vor participa la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Mihail Sadoveanu, la Biblioteca Municipală și Casa de Cultură. Alături de aceștia vor fi Sarah şi Theron LaBounty, profesori de engleză voluntari la Școala „Iordachi Cantacuzino” și Colegiul „Mihail Sadoveanu”, care fac și ei parte din Corpul Păcii.

 

 În acest sfârșit de săptămâna la Biblioteca Municipală vor avea loc diferite activități culturale pentru a marca ziua marelui scriitor, Mihail Sadoveanu. Sâmbătă, 3 noiembrie, cei opt voluntari, într-un decor tradițional din zona noastră vor vedea cele mai cunoscute povestiri ale marelui scriitor puse în scenă de elevi.

  

La Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, începând cu ora 12.00 îmbrăcați în costume tradiționale românești, oaspeții vor participa la o oră de limba română predată de directorul Mărioara Preotu, unde vor învăța cântece și poezii în limba română și vor servi bucate tradiționale.

Corpul Păcii trimite Voluntari în ţările din întreaga lume pentru a ajuta la formarea unor comunităţi mai puternice şi a îmbunătăţi înţelegerea dintre americani şi alte popoare.Voluntarii îşi fac serviciul în Moldova din 1993. Unii dintre ei lucrează în  săli de clasă predând limba engleză sau educaţia pentru sănătate sau în centre medicale locale oferind informaţie despre sănătate. Alţii –  în primării şi cu diferite organizaţii din comunitate pentru a asigura beneficiarii cu servicii mai bune sau cu fermierii şi antreprenorii din businessul mic pentru a spori profitabilitatea producţiei. Din 1993, aproximativ 800 de voluntari şi-au făcut serviciul în Moldova.În ultimii ani, mai mulți profesori de engleză, voluntari în Corpul Păcii, au predat engleza în școlile din Pașcani. Ultimii veniți sunt soții Sarah şi Theron LaBounty .

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Teatrul pășcănean este în ascensiune. Trupa Fenomenalii a avut o reprezentație de excepție

Răzvan Grecu

Două Cenacluri literare și-au dat întâlnire la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani

Teona Gherasim

Sfantul Dimitrie cel Nou de la Basarabi, ocrotitorul Capitalei

Redacția
Încarcă...