RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Am aflat cât ar costa ca Primăria să deschidă un cinema la Pașcani! Vicepreședintele filialei locale a USR a explicat ce presupune investiția!

Pășcănenii își doresc un cinematograf în oraș, iar dorința lor a fost pe primele locuri în sondajele de opinie ce au chestionat alegătorii cu privire la obiectivele de care municipiul Pașcani are nevoie. Din sondaje,ideea amenajării de către administrația publică a unui cinema a trecut în ofertele electorale a partidelor ce au participat la alegerile locale din 2016.

 

Primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, promitea un cinematograf în perioada 2016-2020 spunând că „va încuraja și sprijini orice inițiativă privată de redeschidere a cinematografului”, iar principalul său contracandidat, Marius Pintilie promitea un parteneriat public privat pentru finanțarea aceluiași obiectiv. La 2 ani și jumătate de la aceste promisiuni, ideea nu pare a mai fi pe agenda niciunuia dintre cei doi politicieni.

  

 Actualitatea TV a încercat să afle ce presupune o astfel de investiție și cât ar costa bugetul local înființarea unui cinematograf. A explicat pașii ce trebuie urmați Cătălin Bălăceanu, vicepreședinte USR Pașcani și totodată fostul administrator al ultimului cinematograf ce a funcționat în Pașcani.

Astfel, investiția în echipamentele tehnice ar fi de aproximativ 100.000 de euro, iar pașii nu ar fi tocmai greu de urmat pentru obținerea autorizărilor.

„Din punct de vedere al unui investitor privat, cea mai mare problemă e numărul clienților, numărul biletelor pe care le vinzi.  Pentru o administrație locală ar fi mult mai simplu să deschidă un cinematograf. Se evaluează sala, în primul rând, condițiile de proiecție și primești un calificativ, iar mai apoi se încheie contractele cu distribuitorii de film” , a explicat Cătălin Bălăceanu, vicepreședinte USR Pașcani. 

Related posts

Lucrările la Parcul Municipal recepționate parțial (FOTO)

Teona Gherasim

Cantina Socială din Paşcani are șef interimar, după pensionarea fostului administrator

Ema Roman

Șefii E.ON, prinși de primarii din Iași. „Nu sunteţi doar emitenţi de facturi“

Redacția
Încarcă...