RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Atenție la groapa din zona Palatului Cantacuzino, realizată în timpul lucrărilor de prospectare!

Lucrările de prospecțiuni arheologice din zona Palatului „Cantacuzino” au fost sistate. Zona este nesigură după ce o parte din gardurile de protecție au fost aruncate în locul unde s-a săpat.

Concluziile cercetătorului științific, nu sunt cunoscute. Este foarte probabil ca ele să nu fi fost trimise către Primăria Pașcani. Reprezentanții Biroului de Presă nu ne-au furnizat nici un răspuns cu privire la întrebarea dacă acțiunile au fost finalizate.  

Specialistul care s-a ocupat de lucrările de prospecțiune ne-a declarat următoarele, în luna octombrie 2019:”Efectuăm prima etapă din cercetările  arheologice preventive, care conform legii se execută la intervenția a orice monument cuprins în lista monumentelor istorice. Este un proiect european de restaurare a ceea ce Pașcaniul are prea puțin, și anume o instituție de cultură. care se vrea una muzeală, până la urmă. Scopul nostru este de a verifica potențialul arheologic al zonei din jurul palatului, și de a pune în valoare eventualele rămășițe arhitectonice medievale târzii, care ar putea fi identificate în urma acestor cercetări. Proiectul merge în mai multe faze, prin care dorim să controlăm întreaga zonă din jurul palatului, am început cu partea sud-estică”, ne-a declarat Dan Aparaschivei, cercetător științific la Institutul de Arheologie din Iași, al Academiei Române.

Groapa săpată nu este îngrădită. Cum în această perioadă pe acolo trec foarte mulți tineri, există pericolul producerii unor accidente.

  

Pe data de 10.06.2020 a fost lansată achiziția pentru execuția de lucrări aferente realizării obiectivului. Termen de depunere oferte este de 06.07.2020.

Related posts

Pintilie după întâlnirile cu angajații Primăriei: „A fost un demers de a acumula informații”

Răzvan Grecu

Soacra primarului a decedat. Acesta și-a luat concediu!

Răzvan Grecu

Secretul de la Oradea: Reguli, bici și zahărel, nimic gratuit și deții doar ce îți permiți

Redacția
Încarcă...