NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Alimentele date copiilor, prin programul “Laptele si cornul”, verificate de DSP si OPC

Produsele livrate copiilor din județul Iași prin Programul național ”Laptele și cornul” vor fi verificate de inspectori ai instituțiilor deconcentrate. ”Am observat că în școli din mai multe județe au apărut, în ultima perioadă, probleme cu laptele distribuit copiilor.  

Deocamdată, în județul Iași nu au fost semnalate astfel de situații, dar vrem să fim siguri că în toate școlile și grădinițele din județ sunt respectate absolut toate normele privind calitatea laptelui, dar și condițiile privind transportul și depozitarea alimentelor destinate copiilor”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Astfel, prefectul județului Iași a solicitat astăzi, 14 martie, ca în perioada 15 martie – 25 martie, mai multe instituții deconcentrate cu atribuții de control, să verifice alimentele oferite elevilor prin Programul guvernamental ”Cornul și laptele”. Vor efectua controale reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, ai Direcției de Sănătate Publică Iași și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași.

După finalizarea acțiunilor de verificare va fi prezentat un raport cu situațiile identificate și măsurile dispuse.

Prin Programul național ”Laptele și cornul”, toți copiii preșcolari și școlari din ciclul primar și gimnazial din învățământul de stat și privat beneficiază zilnic de o porție de lapte și un produs de panificație.

 

 Sursa: agorapress.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

CP: Patru elevi de la Colegiul Sadoveanu au participat la un proiect intitulat „Un început pentru tinerii antreprenori sociali” care s-a desfășurat în Turcia (FOTO)

Redacția

Elevi din patru județe la concursul de matematică „Speranțe Olimpice”, organizat la Colegiul Național M. Sadoveanu

Marius Parteni

„Stop fumatului” la Colegiul „Unirea”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site