NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Final de proiect la Liceul Special „Moldova”. 120 de elevi deficienți de vedere au beneficiat de programul stimulare senzorială

Proiectul „Culori dincolo de umbre” a fost încheiat la Liceul Special „Moldova” . A debutat în luna octombrie a anului trecut și a constat în inaugurarea unei camere de stimulare multisenzorială destinată terapiilor specifice de recuperare pentru elevii liceului și  a fost finanțat cu suma de 95.519 lei de către Fundația Orangeîn cadrul programului Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014.

  Proiectul „Culori dincolo de umbre” s-a desfășurat în cadrul şcolii pe o perioadă de 6 luni, timp în care au fost acordate servicii terapeutice celor 120 de elevi deficienţi de vedere (cu deficienţă gravă/accentuată şi asociată) ce urmează cursurile liceului în anul școlar curent. Copiii au fost evaluați și au participat săptămânal, conform unui program stabilit în urma evaluării, la sesiuni de terapie specifică de recuperare constând în exerciții de stimulare vizuală, auditivă, olfactivă și tactilă. Camera de stimulare multisenzorială va continua să funcționeze în incinta liceului și după încheierea acestui proiect, oferind beneficii importante și generațiilor viitoare de elevi.

 „În urma programului de stimulare multisenzorială, specialiștii noștri au observat rezultate semnificative în privința recuperării elevilor cu deficiențe de vedere și considerăm extrem de necesară continuarea acestor ședințe de antrenament multisenzorial. Ne bucurăm foarte mult că Liceul Special „Moldova” beneficiază de o astfel de cameră de terapie și mulțumim încă o dată Fundației Orange pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.” a declarat Profesor Margareta Pristavu, Director al Liceului Special „Moldova”

  

 Despre Liceul Special „Moldova”

 Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, judeţul Iaşi este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei. Ȋnfiinţat ȋn anul 1961, liceul şcolarizează ȋn prezent 120 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 20 de ani cu deficienţe de vedere şi deficienţe asociate. Pe lângă disciplinele obligatorii studiate, şcoala oferă şi servicii specializate (cameră de stimulare multisenzorială, cabinete de asistenţă psihopedagogică, kinetoterapie, orientare şi mobilitate), precum şi cabinete (de gastronomie şi de igienă), care ajută la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Liceul Special „Moldova” dispune şi de internat, unde elevii locuiesc pe parcursul anului şcolar.

 Despre Fundaţia Orange

 Fundaţia Orange este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare Lumea prin culoare şisunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Dacian Ciolos introduce materia EDUCATIE JURIDICA in scoli

Redacția

Concursul pentru ocuparea posturilor de director in scolile, liceele si colegiile iesene se finalizeaza saptamana aceasta

Redacția

Record de neparticipare la Bacalaureat. 2.400 de elevi din judeţul Iaşi nu s-au înscris la examenul de maturitate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site