NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alerta ANPC! Măști cu probleme pe piața din România. Modelele aflate pe lista produselor periculoase

This poll has ended (since 4 days).

A fost corectă decizia PSD de a majora prețul la apă?

Nu
1,365 for votes number
Da
268 for votes number

Ȋn România sunt vândute mai multe modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să existe pe piață, avertizează directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel.

Paul Anghel atrage atenția asupra capacității insuficiente de filtrare a unor tipuri de măști, arătând că o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție.

Câteva modele de măști raportate prin sistemul de alertă rapidă sunt vândute și în România.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, avertizează Paul Anghel.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

IGSU şi E.ON atrag atenţia asupra unor statistici îngrijorătoare:Unul din patru incendii e provocat de instalaţia electrică defectă

Redacția

Grupul de Comunicare Strategică: Primul caz de coronavirus în penitenciar

Redacția

Blue Air redeschide zborurile din 15 mai. Iată lista rutelor spre Europa

Redacția
Încarcă...